Hogyan kell e-felvételin befizetni a főiskolai felvételi díjat?
Írnak itt olyat hogy vagy folyószámláról vagy bankkártyáról. De mit csináljak ha nekem egyik sincsen? Meg ez az ügyfélkapus dolog sem tiszta egészen, hogy elég bonyolult. Mármint azt értem, hogy valamit hitelesíteni kellene vele, de nem értem hogyan.
Tudna valaki segíteni, hogy ezek most hogy működnek? Lecs*szős válaszokra nem vagyok kíváncsi, viszont aki tudna segíteni annak nagyon megköszönném.
Leírod a számlaszámot, amire utalni kell, megnézed, hogy a közleménybe mit kell írnod, bemész a hozzád legközelebb eső bankba és befizeted az x ezer forintot.
Az ügyfélkapu a hitelesítéshez kell, vagy kinyomtatod a hitelesítő lapot, aláírod és visszaküldöd a megadott címre, vagy ügyfélkaput igényelsz az okmányirodában, ez kb. 5 perc alatt megvan. Ha ezt választod, akkor a hitelesítéskor csak be kell jelentkezni Felvin keresztül az ügyfélkapuba és ennyi.
Befizetni lehet folyószámlára pénzt, nem bármelyik hozzád legközelebb eső bankban, hanem csak azokban, amelyiknél a felvi számlája is vezetve van. Ezt a postán lehetne megoldani rózsaszín csekkel amúgy, de nem véletlenül nem írták ezt a lehetőséget neked
Szóval vagy megkérsz valaki ismerőst, akinek van folyószámlája, hogy utalja ő el az összeget (bárki lehet az), vagy nyitsz magadnak egy folyószámlát, ahonnan majd elutalod a pénzt. A folyószámládhoz jó eséllyel jár bankkártya is majd, de arra úgyis várnod kellene legalább egy hónapot, szóval ha nyitsz magadnak egyet, akkor inkább utalj, mint a kártyára várj. Ha felvesznek egyetemre, akkor úgyis kell majd rendelkezned folyószámlával, szóval megcsinálhatod akár most is.
Szóval akkor a készpénz fizetés kilőve :/
Köszi, amúgy a válaszokat.
És a felvinek milyen bankban van folyószámlája? Ha pl én a K&H bankba be akarok menni, akkor ott is elintézhetem?
Nem hiszem el.
Leírták, hogy 2 úton lehet befizetni. Átutalás, kártyás fizetés. Mégis minek mennél te be akkor oda?
Nem tudom egyébként, hol vezetik, írd le a számlaszám első 3 jegyét.
Azért menne, mert gondolom, nincsen számlaszáma, ezáltal netbankja sem.
Bemegy a bankba, mondja hogy erre és erre a számlára szeretne befizetni x ezer forintot, és kész.
Nem tudom, hogy az OM (mivel annak kell, és nem a Felvinek befizetni...) melyik bankban van a számlája, de én OTP-nél fizettem, mások K&H-nál és mindenkinek meglett a pénz...
Ha te bemész egy OTP-be úgy, hogy ott nem vezetsz folyószámlát, és azt mondod, hogy be akarsz fizetni 1000 Ft-ot egy CIB-es számlára, úgy küldenek ki, mint a huzat :D
A felvit nem szószerint értettem, de ha pontos akarsz lenni, akkor tudhatnád, hogy nem létezik ma Magyarországon olyan, OM, Oktatási Minisztérium.
Kérdező, le van írva, hogy 2 úton lehet befizetni. Azt is leírtam, hogy mit kell tenned. Mit nem értesz?
Reptoid, te nem érted. Oktatási Minisztérium vagy Oktatási Hivatal, tökmindegy, de akkor sem a felvi a fenntartója.
Számtalanszor utaltam pénzt akkor, mikor nem volt még bankszámlám.
De az a legbiztosabb, ha a kérdező bemegy a bankba és megkérdezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!