Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit érdemes manapság tanulni...

Mit érdemes manapság tanulni felsőfokon?

Figyelt kérdés

Felvételi előtt állok... Kitűnő vagyok, inkább reálos beállítottságú.

Nyelvvizsgám, 90%os angol érettségim, ugyanilyen földrajz érettségim van. Matematikából emelt szinten szeretnék érettségizni.

Fizika annyira nem érdekel, bioszt-kémiát utálom, jognak nem látom értelmét.

Mit tanuljak akkor? :-D

2014. jan. 7. 22:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha jól megy az idegen nyelv és jó a földrajzod, valamint a matekos tárgyhoz is konyítász, akkor vagy informatikus szakirányba menj vagy pedig turisztikát, vendéglátást tanulj ( idegenvezető esetleg).
2014. jan. 7. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Ami tetszik.

Hiába mondom most, hogy légy közgazdász, informatikus vagy matematikus, ha semmi kedved nincs ezekhez (amúgy csak matekkal: fizika, kémia, biosz nélkül ezek adják magukat a leginkább).

2014. jan. 7. 23:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Turisztika-vendéglátás értelmét nem nagyon látom, informatikából pedig kb. semmit sem tanítanak (netezünk egész órán)... :)
2014. jan. 7. 23:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Közgazdászra gondoltam.

Gazd. és menedzsment vagy nemzetközi gazdálkodás van tervbe véve igazából, csak gondoltam hátha van valakinek valami jobb ötlete. :)

Érdemes manapság még ezt tanulni?

2014. jan. 7. 23:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy mennyire érdemes, de szerintem aki komolyan veszi és benne van top x%-ban, annak ezen a téren is lesz munkája, mert azért mégis kellenek gazdasági vezetők, csak nem annyi, mint amennyit képernek.

Informatikához azt tudom mondani, hogy teljesen az alapoktól kezditek, kis logikával (amid van, ha matek megy) egyáltalán nem nehéz fevenni a tempót semmi előismeret nélkül is. Ezzel nem rábeszélni akarlak, de ne gondold úgy, hogy mert informatika órád nem volt, ezért nincs esélyed. Mert esélyed bőven van, a kérdés, hogy kedved is van-e.

2014. jan. 7. 23:29
 6/6 A kérdező kommentje:
ÉRtem, hogy teljesen az alapoktól kezdik, csak nyilvánvalóan aki mondjuk egy infós osztályból jön, annak jönni fog csuklóból minden, én meg majd leshetek, mint Rozi a moziban... :)
2014. jan. 8. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!