Élelmiszermérnöki szakon (Corvinus egyetem), nehéz a matek, fizika?
Nekem egy ismerősöm jár oda, és mondta hogy hát tényleg kell ott tudni a dolgokat.
A matek az a legfőbb lényege az egésznek. A fizika az viszont annyira nem vészes állítása szerint de a kémiát azt baromira tudni kell.
Igaz minden mérnöki szakon kb alap dolog a matek meg a fizika. De a legtöbb ilyen mérnökin a fizikát kérik leginkább.
Itt inkább a kémia az amire rá kell gyúrni ahhoz meg kapcsolódik a matek is javarészt meg a fizikának is köze van hozzá. De a kémiát tudnod kell.
Tehát oké hogy érdekel de ott javarészt számolgatni fogtok meg olyan feladatokat adnak hogy a hajad égnek áll majd.
Egy ismerősöm is egész életében 4-5 ös tanuló volt. Érettségije is majdnem full 5 ös lett kivéve a német mert azt nagyon elrontotta. És mondta ahogy eddig jó volt matekból meg fizikából a kémia gyakorlatilag a hobbija volt de kimondott kémikusnak, vegyésznek nem mert elmenni mert félt egyes anyagoktól, őt csak elméletben érdekelte gyakorlatban nem. És mondta hogy már párszor fogja a fejét a feladatok végett.
Egy éve államvizsgáztam a Corvinus-on. A matekot Ormai tanárnő tanította, szerintem nagyon jól magyaráz. Nekünk még különórát is adott. Ami nekem nehéz volt az a beugró minimum kérdések (definíciók). A biometria se volt vészes.
Én azt vettem észre, hogy fizikából könnyebben átmennek a diákok mint matekból.
Ha szereted a reál tárgyakat és odaülsz akkor menni fog. Az elején nehéz amíg felveszed a ritmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!