PE - Mérnökinfomatikus (Veszprém) vagy BME - Mérnökinformatikus?
Kinek mi a véleménye? BME-t terveztem egészen addig míg valaki be nem mutatta milyen is a BME és milyen is Veszprém.
Eléggé BME párti voltam, amíg meg nem tudtam hogy mennyire meg kell szenvedni azért hogy BME-snek mondhasd magad, miközben nem kapsz többet mint Veszprémben. Ez mennyire igaz?
Vélemény érdekelne mindkét helyről ha lehetne.
mérnöki karon vagyok Veszprémben, de szerintem nem rossz az informatika képzésük.
Néhány tárgyat angolul kötelező tanulniuk, CISCO vizsgákat tehetnek az infósok ingyen, és a legtöbb ösztöndíjat is ez a kar kapja, mert az egyetem rektora erről a karról való, így a pénz nagy része hozzájuk folyik.
1. válaszoló: Ez sokat elmond az igazi, csakhogy sajnos olyan dolgokat is figyelembe kell vennem, hogy melyik adja ki a jó egyetem-költség arányt.. Mert sajnos az hogy állami támogatottra bekerülnék az még nem egyenlő azzal hogy lesz kolesz nekem.. Plusz kolesz ára, közlekedés ára, mivel azért Pest óriási hely, és a hasonló dolgok is szóbajönnek.. De elsősorban mindenképp az érdekelne melyik szak tanít többet és jobban. Szóval köszönöm a választ.
2. válaszoló: A nem rossz az mit jelent? Ha BME-t vesszük 10-nek, akkor Veszprémet mennyire értékelnéd a tanultak alapján? Nem a név alapján, hanem az alapján hogy mit tanulsz.
Én azt mondanám, hogy mint hasznos és értelmes tudás, amit te elvársz az egyetemektől azt vegyük 10nek, akkor
BME 2 és többi is ez a szint körül mozog.
BMEn sokat fogsz szívni, a többi helyen jóval kevesebbet, viszont BMEn van 1-2 lehetőség is hogy egyetemen kívül felszedj magadra egy kis értelmes dolgot.
Összeségében szerintem BME, esetleg gyengébbeknek OE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!