Mi legyek? Te mi leszel?
Nektek mi az életcélotok, mik szeretnétek lenni?
Menjek gimibe-egyetemre? Vagy legyen szakmám?
Most vagyok 8.-os, 7 éven át kitűnő voltam.
14/L
Én gimnáziumba jártam, majd fősulira, most itthon ülök munk nélkül :( , mert nincs "szakmám". :(
Ha újra kezdhetném, szakközépbe mennék (szakma+érettségi),csak utána főiskola vagy egyetem.
Ne is haragudj, de úgy látom, inkább stréber vagy, mint okos=) Aki 7 évig kitűnő, az minek kérdez ilyet? Nyílván nem szakmunkásképzőbe akarsz menni kitűnővel -.-"
De válaszolok a kérdésedre: Ne, ne menj se gimibe, se egyetemre. Csak akkor fel foglak jelenteni, mert 18 éves korodig iskolakötelezett vagy^^
Aki okos, az nem rak fel ilyen kérdéseket. Kivéve persze, ha akarja növelni az önbizalmát azzal, hogy fúú, persze, menjél gimibe, egyetemre, ha ilyen jól tanulsz.
Én leérettségiztem és most szakácsnak tanulok. De közben elkapott a vágy, hogy újságírást tanuljak. Nehéz nagyon, félek, nehogy meggondoljam magam.
A tanácsom: érettségizz le, utána egy szakma, majd egy egyetem vagy fősuli. Nem kötelező megfogadni, de nagyjából így járnál jól. (szerintem)
Menj gimibe, onnan mehetsz akár orvosira, jogra is, de lehetsz ács is.
Én sajnos műszaki szakközépbe mentem, most rájöttem, hogy orvos akarok lenni, ki kell hagynom egy évet, hogy fel tudjak készülni az emelt bioszra.
Ha gimibe mentem volna, és rájöttem volna, hogy villanyszerelő akarok lenni, akkor meg simán beiratkozok egy OKJ-s képzésre, és nem bukok egy évet.
Köszönöm a válaszokat!
Nem az önbizalmam akarom építeni, és nem vagyok stréber.Egyszerűen nem tudok dönteni a mai világban... Anyum-apum döntése külön dolog!!!
Még egyszer köszi!
azt kell eldöntened, hogy kb milyen téren szeretnél dolgozni majd.
ha biosz, kémia, esetleg földrajz (bár ez szakközepekben is szokott lenni fakultáció ként) akkor gimi.
egyéb esetben szakközép, ráadásul itt megismerkedsz egy szakma alapjaival is.
én szakközépbe jártam, ruhaipariba, de közben már kicsit meguntam, így fizikából érettségiztem és utána fősulira mentem, műszakira. én úgy látom, hogy itt a számolós tárgyak azoknak jobban mentek, akik tanultak pluszban ilyesmit a szakközépben. szóval én jól jártam a fizikával. meg a fősulin is voltak olyan feladatok, ahol az is jól jött, hogy a szakközépben voltak "ruhás" tárgyaim. érettségi után rögtön fősulira mentem, szóval nincs okj-m, de így is jól jártam a szakközéppel szerintem.
jah, és nyomdamérnök leszek.
Én is mindig kitűnő voltam, aztán elmentem főiskolára, egyetemre. Most 3 szakos tanár és bölcsész vagyok MUNKA NÉLKÜL. PFFF.
Tanulj nyelvet és szakmát, én távlatból azt mondom semmi értelme hosszú éveket ölni felsőoktatásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!