Hány pontom lesz így?
A harmadikos év végi jegyeim:
Magyar: 4
Történelem 2
Matek 2
Fizika 3
Tesi 4
Angol 4
Biológia 3
Rajz 5
Etika 5
Info 4
Programozás 3
Az idei évvégi jegyeim körül belül
Magyar: 4
Angol: 4
Történelem 4
Matek 3
Rajz 5
Tesi 4
Fizika 4
Biológia 4
Info 4
Adatbázis kez. 3
Az érettségi eredményeim körülbelül
Magyar 70% : 4
Matek. 30 % : 2
Történelem 70%: 4
Angol 80% : 4
Informatika 71%: 3
Biológia 70%: 4
+ angol középfokú nyelvvizsga
Ha ilyenek lennének az évvégi jegyeim és ha ilyen lenne az érettségi eredményem? Hány pontom lenne?
A szakra ahová jelentkezni szeretnék 345 volt a ponthatár, el tudom érni ilyen eredményekkel?
Mik a felvételi tárgyak az adott szakra? Így első blikkre ahogy nézem, nyelvvizsgát beleszámolva kelljen mondjuk 320 pont a tanulmányi eredményekből. Ha duplázós módszerrel számolnánk, akkor a két legjobb érettségi eredményeddel is csak 302 pontod lenne, ha pedig a másik módszerrel számolunk, akkor is biztos, hogy kevesebb lesz.
Amúgy felvin van pontszámító kalkulátor, azzal lenne a legegyszerűbb (persze ha nem vagy lusta beirogatni ezeket az eredményeket).
Biológia,és Magyar a követelmény!
DE- NK gyógytornász szak!
Akkor a biosz és magyarból jobb eredmény kell mint amennyit írtam?
Kb hány százalékosra kellene megírnom?
Köszönöm szépen a válaszokat
Gyógytornászra ezek a követelmények:
biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar nyelv és irodalom v. szakmai előkészítő tárgy
Feltételezem, hogy nem akarsz emeltet írni semelyikből, na akkor ha valamelyik kettőből a fent említettek közül írsz 80-80%-ot, meg ugye van középfokú nyelvvizsgád akkor duplázással (80+80)*2+28= 348 pont.
De persze a ponthatár lehet idén 400 is, amire mondjuk elég kevés az esély, de simán lehetséges bármi. Lehet, hogy 300-at sem éri el idén. Ki tudja.
Szóval én azt ajánlom, hogy próbáld meg minél jobbra megírni az érettségijeidet. A helyedben csak azokkal foglalkoznék, amik felvételi tantárgyak oda, azokból írj nagyon erőset, te a duplázással valószínűleg jobban jössz ki, mivel a jegyeid nem túl fényesek. :)
Szia! Ezekkel az eredményekkel a NEM duplázós pontszámítási móddal még a jogszabályi minimumot sem éred el, mert 238 pontod lenne és 260 a minimum.
Duplázós pontszámítással ha csak 70-os érettségiket írsz középszinten a felvéli tárgyakból akkor a nyelvvizsgával együtt 308 pontos lenne, gyógytornász szakra ennyivel nem lehet bejutni semelyik egyetemre, nézd meg az elmúlt éveket akár máshol is mint a DE. Ha nem teszel emelt érettségit akkor ahhoz hogy esélyed legyen 80% felett kell megírnod mindkettő tárgyból szigorúan az érettségidet..ahány százalékkal sikerül 80% felett lenned, annyival növekszik az esélyed hatványozottan.
#6 biztosan egy született zseni vagy, mellette meg egy fogyatékos! Feltettem egy kérdés ha nem tetszik nem kell válaszolni a kérdésre nem kell idetolni a pofádat. És képzeld csak,hogy megnyugtassam a kicsi lelked mint ahogy írtam próbáltam sokszor kiszámolnifelvin,de nem engedi megjelölni a népegészségügyi kart, és ezért nem számolja ki. Csak el kellett volna olvasni kb a második válaszomat,de látom gyenge vagy ehez. Büszke lehetsz magadra ( az ilyenekkel,mint te csak a világ több)
Az pedig,hogy hanyas vagyok matekból nálunk sajnos nem csak a tudásból adódik.
Mindenki másnak köszönöm szépen a válaszát,nagyon kedvesek vagytok! :-)
Attól, hogy kitöröltetted a válaszomat, még nem leszel okosabb. Érdekesmód nekem anno (konkrétan tavaly) nem okozott gondot, hogy szépen PAPÍRON MAGAMTÓL kiszámoljam a pontjaimat. Mert tudod, ember is képes erre, nem csak a netes pontszámító kalkulátor, igen olvastam, hogy azzal nem ment, tudom is az okát. Csak arra próbáltam rámutatni, hogy esélyed nincsen a felsőoktatásban, ha ennyire életképtelen és önállótlan vagy, hogy rögtön idejössz sírni, hogy nem tudsz összeadni egyedül, segítsenek mások.
Ja és nem vagyok fogyatékos, elég szomorú, hogy nem tudod, mit jelent ez a szó.
Kérdező és 9-es válaszoló ne veszekedjetek.
Kedves volt (ex6-os) 9-es válaszadó, te szóltál be a kérdezőnek először. Ami azért azt tükrözi hogy azt tekinted a "normálisnak" ami te vagy, több toleranciát a világhoz. sokan sokfélék vagyunk, nem mindenki olyan önálló középiskolás korában esetleg mint Te voltál, van aki sokkal későbben érő típus, vagy olyan család ahol nem téma a továbbtanulás a gyerekre bízzák az ilyen dolgoknak az eldöntését, és nem minden ofő foglalkozik az osztályával ilyen részletességgel...nem tudhatod mi a helyzet a kérdezővel...ezért beszólni sem volt szép dolog. (na jó a válasz sem volt éppen indulat mentes de valahol értem a dogot)
Igazad van nem egy nagy vasziszdasz kiszámolni papírod az elméleti pontokat, persze ha már ismered a szabályokat alaposan.
as kérdező egy másik kérdéséből tudom csak néhány napja (esetleg hete) gondolkozat azon hogy erre tanul tovább meg egyáltalán a továbbtanulás és felvételi pontok témában nem mélyedt még el. Valószínű Te ezeket múlt évben már félévkor kented-vágtad..mert Te ilyen vagy akit már jóval előtte foglalkoztatott a dolog, más meg más. Én pl. 2010-ben amikor jelentkeztem BSC-re február 12-én néztem meg a szabályokat és próbáltam kiszámolni hova van esélyem..és semmivel nem voltam hátrányba azokkal szemben akik már évek óta erre koncentráltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!