Mit szakmát érdemes tanulni? Gépi, cnc forgácsoló végzettségeim vannak, de nem tudok elhelyezkedni.
Én a helyedben nekiállnék nyelvet tanulni a szakma helyett. Ezek egyáltalán nem rosszak, és ha lenne tapasztalatod, biztos sikerülne elhelyezkedned is.
Hogy állsz a nyelvekkel? Esetleg nem tervezel külföldre menni?
A cnc elvileg hiányszakma (kérdés hogy hol)
Ebből kellene gyakorlatot szerezni. Kuncsorogni kell, pár évet lehúzni egy okádék helyen és akkor már könnyebb lesz talán mozogni.
Tudom, én is voltam már 5 lépcsős interjún, és az 5. nél mondták meg hogy nem kellek. Pedig nem egy nagy felelősségű munkakörre jelentkeztem, mezei betanított munkás.
Szakmákkal az a probléma hogy nincsenek megfizetve normálisan. Többet megy az ember egy tárgyalóképes angol és/vagy német nyelvtudással, mert kint mosogatóként olyan alapbért kapsz miből meg lehet élni, és félre is lehet tenni. Igaz nem kolbászból lesz a kerítés, meg alja munka, de legalább van anyagi látszatja amit csinálsz.
szakmákhoz annyit, hogy szakmán belüli pályakezdőt nem igen keresnek, vagy elvétve. ugyanis mindegyikre túljelentkezés van, és ha a munkáltató választhat egy most kezdő ember és egy 5 éves gyakorlattal rendelkező között, akkor az utóbbit választja, mert arra nem kell pénzt áldozni, hogy tanítsa (vagy épp nem annyit kell rá áldozni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!