Pszichológus szakmához milyen tantárgyakat tanuljak?
Figyelt kérdés
Biosz, nyelv, humán, matek?2013. dec. 17. 12:59
11/19 anonim válasza:
Igazából nem tudom pontosan, hogy ez a "+1 nyelv" dolog mit takar nálad, mit értesz alatta... Itthon a felvételihez a nyelvtudás csak plusz pontokat jelent (nyelvvizsga), viszont a diplomádat csak akkor kapod meg, ha van két nyelvből is nyelvvizsgád (egy felső és egy közép, de erről pontosabban akkor tájékozódhatsz, ha utánanézel, én nem tudom biztosra, hogy van). Az, hogy ez az USA-ban hogyan működik, számomra rejtély, nézz utána - sajnos ez a hátránya annak, ha az ember külföldön tervez tanulni :)
12/19 A kérdező kommentje:
Persze, persze. Amúgy nekem nem fog pluszpontot érni a nyelvvizsga, amikor érettségizem...
2013. dec. 19. 20:15
14/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy régen más volt a rendszer, de a maximum begyűjthető plusz 100 pontot kitölti 2 emelt szintű érettségi és nekem evidens, hogy megyek 2 tantárgyból emeltre.
2013. dec. 19. 20:38
15/19 anonim válasza:
De attól, hogy két tárgyból emeltezel, még nem biztos, hogy mind a kettő fog beszámítani :) Legalábbis nekem pl. több pontom volt úgy, hogy egy emelt+ egy 97%-os közép számítódott be, és a másik emelt nélkül is megvolt a 100 többletpontom :)
De egyébként ettől függetlenül érdemes minél előbb nyelvvizsgát szerezni, minél később tanulod a nyelvet, annál nehezebb lesz :)
16/19 anonim válasza:
(Amúgy tavaly érettségiztem, szóval nem vagyok nagyon régi rendszerbeli, tudom, mi hogy megy :P)
17/19 A kérdező kommentje:
Elnézést:)
Amúgy a nyelvvizsgákkal nincs baj.
2013. dec. 19. 20:46
18/19 dftgsgvghgev válasza:
Akkor meg kell nézni, hogy milyen kimeneti követelmények vannak az amerikai képzésben. A magyar oktatási rendszerben végzettek ezt aligha fogják tudni. Neked kell utánajárni.
Ahogy a bemeneti követelményeknek is. Elvileg az adott egyetem erről tud tájékoztatást adni.
19/19 A kérdező kommentje:
Persze utánajárok majd, csak még van 2 évem.
2013. dec. 19. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!