Pszichológus szeretnék lenni, milyen tantárgyakat kell nagyon tudnom?
És ahhoz, hogy pszichológus legyek, hány évig kell tanulnom középiskola után?
Gondolom orvosi egyetemre kell menni,milyen tantárgyak szükségesek? És hogy keres egy pszichológus?
Leírhattok mindent,amit tudtok erről,előre is köszi(:
én úgy tudom, hogy nem ÁOK-n van a pszicho, hanem BTK-kon, pl SZTE-BTK vagy ELTE pepszi-kar, de attól még lehet, hogy van áok-n is, passz
ha annyira pszichológus akarsz lenni, megnézed, hogy melyik tárgyakból lehet emelt szintet tenni hozzá - melyiket számítják be - és akkor nyilván azt kell majd ott is erősebben tanulni; én olyan 8 félévre tippelnék, talán 10, gyak féléve szerintem nincs
Előttem szóló pontosan írta: nem orvosin oktatják.
ELTE-n PPK, de a felvi.hu oldalon érdemes átnézned a képzéseket.
Biológia, kémia és fizika - ezeket érdemes nagyon tanulnod, mert a felvételi pontszámaidban ezek segíthetnek. Biológiát nagyon!
A pszichológus nem orvos (a pszichiáter igen).
Sok anatómia meg ilyesmi lesz, szóval ha nem ott kezded el a bioszt, hanem középsuliban is alaposan tanulgatod, az jó. De más középiskolai tantárgy max. a felvételi miatt kell, ott teljesen más irányt fognak oktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!