Mit tegyek? (Bővebben lent)
Infóval szerintem végtelen mennyiségben el lehet helyezkedni, amíg a világ világ mostantól, addig egyre több informatikusra lesz szükség. A rendezvényszervezés megint a "soft skill" kategória, mint az idegenforgalom. Én sosem tanultam ilyesmit (mérnökként tanulok) de bonyolítottam már le többszáz fős eseményeket, és többhetes külföldi programokat is. Kétlem, hogy aki tanulta, az jobban értene hozzá mint én, aki csináltam, tehát értelmetlennek tartom az elméleti oktatását bármilyen formában.
Ha az infóból tényleg jó vagy, és nem utálod néhány óránál tovább csinálni, akkor szerintem az egy nagyon profitáló út. De semmiképpen ne foglalkozz olyannal, amit nem szeretsz csinálni. Persze ilyen fiatal korban még nehéz tudni, hogy mit szeret az ember, de az már egy jó jel, hogy gondolkodsz róla. Ilyen előrelátással szerintem nem kell aggódnod a jövőd miatt.
Én építészként végeztem Műegyetemen, most csinálom a ker.mark szakot a BGF-en.
Építészethez nem kell sok matek, 2 félév matek van, ami nem olyan megcsinálhatatlan, kell hozzá egy jó tanár, és egy pár éjszaka de teljesíthető. Számomra(és úgy általában mindenkinek) a mechanika+acél, vasbeton+ép.szerkezettan tárgyak nehezebbek. Ha Pécsre akarsz menni építészetre (most páran le fognak köpni ezért) de ott a legkönnyebb ez a szak. Nincsenek szigorlatok sem ha jól tudom. De ez egy olyan szak ahol nincs "egyetemi életed" mert éjjel-nappal csak rajzolsz és rajzolsz, és amikor mások buliznak te akkor is csak rajzolsz.Kell hozzá egy nagy adag kitartás, és akarta erő. Főleg az első év szívás nagyon, és rengeteg kudarc éri az embert, de megéri végig csinálni. Alap BSC-s építészmérnök diplomával semmire sem mész,(nincs tervezői jogosultságod) tehát tovább kell tanuljál, még 2évet, majd ezután kb 5év múlva tudsz saját név alatt tervezni valamit,vagy elmész kivitelezésbe dolgozni(ha lány vagy felejtsd el.) Ebben a szakmában akkor vagy "jó és akkor tudsz érvényesülni" ha nyelveket beszélsz, mert a legtöbb mérnöknek ez a tudása nincs sajnos meg.
Szóval ez egy hosszabb folyamat, hogy te ténylegesen tervezzél is, és ne csak egy tervezőirodában mások terveit rajzold egész nap. De ha elég elszánt vagy megéri a befektetés. Nos a fizetés szerintem az elején nem éppen kimagasló,de el lehet éldegélni belőle.
Belsőépítész képzés van, kb. 5-7 évente indítanak, és építész Msc diplomával lehet jelentkezni. Ha elvégzed az építész képzést szerintem nem akarsz majd már "lakberendező" lenni és rájössz arra is, hogy ahhoz belső építész legyél nagy mázli kell, kb 5-10 embernek jön ez be.
Egyébként vannak ilyen alibi belsőépítés szakok (BKF-en), hogy környezet kútura ( elnézést ha megbántok valakit).
A ker.mark. egy egészen más dolog. Én azért jelentkeztem mert gazdasági papírt szerettem volna nem nagy erő befektetéssel :) Szerintem nem egy nagy kaland ez a szak, de nyilván más dolog 18évesen elkezdeni egy egyetemet és más dolog jóval idősebben. Szerintem ez egy kiegészítő képzésnek jó, ad az embernek egy átfogó gazdasági ismeretet, nagyjából lesz rálátásod a világ gazdasági működésére, ha a jövőben lesz egy céged fogsz tudni egy jó stratégiát felépíteni köré, kvázi megtanulod eladni magad. Matek itt is van, tanulni kell itt is, de igazából mindegyik egyetemen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!