Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Erdőmérnökin mennyire nehéz a...

Erdőmérnökin mennyire nehéz a matek?

Figyelt kérdés

Biosz-kémia emelttel felvételiznék, korábbi évek ponthatárait elnézve bőven felvennének. Sosem volt gondom a matekkal, az érettségim is 90% feletti lett, viszont csak középszinten tanultam és 5 éve nem igazán foglalkoztam matematikával, ezért félek, hogy egy mérnöki szakra kevés lenne a tudásom.

Esetleg van itt olyan, aki erdőmérnökire jár/járt? Mennyire szórótárgy a matek ezen a szakon?

(B opció a természetvédelmi mérnök lenne, ha esetleg valakinek ezzel kapcsolatban vannak tapasztalatai, azt is szívesen fogadom.)

Válaszokat előre is köszönöm!

tegnap 13:00
 1/2 anonim ***** válasza:
54%

Még egy mérnök palánta. Ugye tudod, hogy a mérnökök (főleg ezek) a diplomás segédmunkások. Csak a mérnökök még anyit sem keresnek, mint pl az építőipari segédmunkások :D

Inkább végezz el egy gazdász szakot. Úgy keresnek, mint a top mérnöknek számító villamosmérnökök csak jóval könnyebb.

A mérnökök tényleg borzasztó szarul keresnek. Nehéz diplomát mondani, amivel szarabbul lehetne keresni. Már büfészak szinten van ilyen téren, a villamost és jó irányú mechatronikai diplomák kivételével.

Százszor jobban járnál egy fakitermelői szakmával is.

tegnap 17:12
 2/2 A kérdező kommentje:

Kösz, de nem ez volt a kérdés. Tisztában vagyok ezeknek a diplomáknak a munkaerőpiaci értékével, ha erre lettem volna kíváncsi, akkor ezt fogalmazom meg a kérdésemben..

Már van egy piacképes diplomám, jól fizető állásom, rengeteg szabadidőm és állami féléveim is maradtak. Szóval most végre megtehetem, hogy csupán tudásvágytól hajtva olyat tanulok, ami tényleg érdekel. Olyanba viszont nem szeretnék belekezdeni, amihez nincsenek meg a megfelelő alapjaim és erdőmérnöki esetén (matekot tekintve) ebben bizonytalan vagyok. Ezért született a kérdés.

tegnap 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!