25 év felett lehet ingyenesen OKJ-s képzésen részt venni? Vagy milyen lehetősége van egy nem pályakezdő 25 évesnek ingyenesen szakmát tanulni?
Ez az 5 éves korlát érdekes, mert én is így tudom, hogy 5 éven belül ugrik. De ennek is utána néztem egy pár hónapja, és akkor meg mindenhol azt olvastam, hogy milyen hülyeség ez, ilyen nincs is... Hát nem tudom már erről se mit gondoljak... :/
Egyébként meg nem szándékozok egyetemre menni, szóval ilyen szempontból nem fontos 5-re megírnom az érettségit.
nem tudok róla hogy az érettségi tárgyak pótlása bármilyen időkorlázhoz lenne kötve. Simán jelentkezhetsz egy iskolában érettségizni a májusi érettségi időszakra (csak készüljél fel jól)
viszont fizetni kell érte tárgyanként 15.000 Ft-t.
Érettségivel több lehetőséged van jóval.
Villanyszerelő szakmához viszont nem szükséges az érettségi, de a helyedben én azért leérettségiznék ha már majdnem megvan, egyszer hiányozni fog, és minél tovább halogatod annál nehezebb a dolog. Ja és időbe is belefér az érettségi, mert iskolarendszerű okj szakképzést csak szeptemberben tudsz kezdeni legközelebb, hisz azért iskolarendszerű mert tanévhez kötött a képzési idő.
Ó, nagyon köszönöm ezeket az információkat! :) Ezek a kérdések is pont foglalkoztattak. :) Azt hittem, hogy januárban is indulnak képzések, de akkor így nagyon jó.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Esti (iskolarendszerűre) mehetsz ingyen, ha első
OKJ -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!