Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen területen érdemes...

Milyen területen érdemes továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

humán tárgyakból közepes vagyok.

matek: fakultáción tanulom, szóval vettünk alapszintű deriválást meg integrálást, és szerettem is ezt az analízis részt. most a geometria nem megy annyira, a térérzékem jó, de a rajzolás nagyon nem megy, rossz a kézügyességem.

fizika: azt hiszem van érzékem hozzá, de hihetetlen színvonaltalan módon tanultuk, szóval pl. elektromosság tan kb. nem is votl középiskolában.

informatika: csak 1 évig tanultuk, de érettségiztem belőle.(90%) szeretem és egész jó vagyok belőle, de programozni nem tudok semilyen nyelven.

nyelvek: angolból van egy középfokú nyelvvizsgám, németül nagyon alapszinten tudok.

2009. nov. 22. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:

te tudod h mi érdekel téged.

egy kis áttekintés: ma a reál tárgyaknak van jövője, mint pl. fizikus, vegyész, gépész, informatikus (annak nagyon). ha az utóbbi mellett döntenél, a programozást meg lehet tanulni akár egyénileg is (én is ezt próbálgatom úgy 3 hónapja, és elég lassan haladok - habár én lány vagyok;).

a humán tárgyakkal nem nagyon lehet elhelyezkedni.

orvos mindig kell, de nem nagyon becsülik meg őket, plusz hihetetlen sokat kell tanulnod, hogy praktizálhass.

esetleg maradt a közgázos tudományok, amikhez kell a nyelvismeret (diplomata, ilyesmi), de színvonalas szakokra nagyon nehéz bekerülni, elhelyezkedni meg méginkáb...

csak tanácsot adtam, a döntés a tiéd

2009. nov. 22. 22:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát ezek elég jó kis kiindulási alapok. Éppen azok a tárgyak mennek neked, amikkel olyan szakon tudsz tovább haladni, amivel később el tudsz helyezkedni.

Magyarországon a mérnöki szakmák hiányszakmák. Legyél Gépészmérnök, vagy informatikus. Mindegyik hiányszakma, nézz csak utánna. Nem csak állásod lenne, de még jó kis fizetésed is. Egy KEZDŐ építészmérnök ÁTLAGOS fizetése 405 000 FT.

2009. nov. 23. 18:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Az építész mérnök a rajztehetségem miatt kizárt azt hiszem. A mérnökinformatikussal is el lehet helyezkedni rendesen?
2009. nov. 23. 22:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Most látom a gépészmérnök sem túl jó ötlet, mert gimnáziumba jártam, szóval nem sok közöm van ehhez a területhez, meg ez nem is érdekel annyira.
2009. nov. 24. 06:37
 5/6 anonim ***** válasza:
informatikus mérnökkel manapság szerintem a legkönnyebb elhelyezkedni! az sehol se jelentsen gondot neked, h gimis voltál, és nem szakközepes, én is gimiből mentem műszakira és még élek ;) persze h lesz hátrányod, mert a laborokba jobban bele kell majd jönnöd, de más tárgyakból, főleg elméletből, matekból te leszel az erősebb.
2009. nov. 28. 18:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Én úgyanúgy állok kb ahogyan te :)

Nekem annyi h infóból nincs érettségim és egy nagyon pici programozást tanultam még másodikban, de azt már rég elfelejtettem.

Én most negyedikes vagyok, gépészmérnök szeretnék lenni.

Járok különtanárhoz aki mondta, hogy matekból nagy lesz az előnyöm de gépészet,géprajz ilyesmi tárgyakból kisebbfajta hátrányom lesz, de ezaz amit könyebb bepótolni. Ha nem tudsz deriválni integrálni alapszinten, akkor ott egyből a mélyvízben találod magad és ez a rosszabb.

Sok sikert előre is majd az érettségin :)

2010. jan. 19. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!