Utálom a történelmet, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Utálom a történelem órákat. Nem értem az anyagot és nem is érdekel a téma, azonban a jegyem igen is érdekelnek. Tanulok nagyon sokat rá, de igy se értem és nem tudok jó dolgozatokat írni. Mit tegyek? Lehet történelemórábal valamiképpen felmentést szerezni?
Egy gimnazista lány
2013. dec. 1. 17:56
1/11 anonim válasza:
Nem lehet, de a kettest egy kutya is megszerzi.
2/11 A kérdező kommentje:
a továbbtanuláshoz azonban nekem az a 2es nem felel meg. inkább érettségiznék másik tantárgyból, csak ebből ne kéne.
2013. dec. 1. 18:09
3/11 anonim válasza:
Ha olyan helyen tanulsz tovább akkor el kellene gondolkodni másik szakon.
4/11 anonim válasza:
Megvigasztallak, a töri közép érettségit atlaszból és minimális háttérismerettel is meg lehet bőven 3-asra írni, sőt még jobbra is. Én is világéletemben utáltam, száraz és unalmas tárgy volt nekem, az érettségi közepén felálltam, hogy akkor én végeztem, viszont látás. Aztán még 77% lett az írásbeli, pedig nagyon nem törtem magam soha a töritanulással.
5/11 anonim válasza:
Nem lehet felmentést szerezni és nem lehet megúszni az érettségit. Az utálat pláne nem felmentési ok. Próbáld megérteni az anyagot, mert akkor meg is fogod szeretni.
6/11 anonim válasza:
Mivel érettségi tantárgy, ezért nem lehet rá semmiféle felmentést szerezni. Azt javaslom, hogy amíg gimnazista vagy addig tanuld a történelmet legalább annyira, hogy számodra elfogadható érettségit írjál belőle, és utána olyan területen tanulj tovább ahol nem kell történelmet tanulni.
7/11 anonim válasza:
A felmentésnek nincs köze hozzá, hogy mi az érettségi tantárgy, nem eszerint döntik el.
8/11 anonim válasza:
Azért ez nem teljesen így van kedves utolső válaszoló. Testnevelésből, rajzból, énekből azért lényegesen könnyebb felmentést szerezni, mint egy kötelezően érettségi tantárgyból. Bár én azt gondolom, hogy egy gimnáziumban nem lehet történelemből felmentést kapni, mert a történelem tanulásához semmi másra nincs szükség mint az alapvető értelmi képességek használata, ami amúgy minden tantárgyhoz kell. Ezért ha például valaki súlyos memóriazavarokkal kűzd, akkor hiába mentenék fel történelemből, mert az összes többi tantárgyat is sikertelenül tanulná. Ilyen esetekben álltalában nem tudják elvégezni az iskolát, vagy ha igen akkor szakember segítségével.
9/11 anonim válasza:
Én viszont értek hozzá és a tények alapján tettem a megjegyzésemet. A jogszabály egyértelmű, felmentés minden tantárgyból szakértői vélemény alapján benyújtott kérelemre adható (a testnevelés valóban kivétel, ott az orvos közvetlenül is felmenthet). A szakértő akkor adja ki a szakvéleményt, ha az adott tárgy tanulásához szükséges képességek hiányosak. A jogszabály nem tesz különbséget érettségi és nem érettségi tárgy között, a szakértőnek ezzel nem is kell foglalkoznia.
10/11 anonim válasza:
Ebben lehet hogy igazad van. De ismerd el, ha valaki nem rendelkezik a történelem tanuláshoz szükséges képességekkel, az valószínűleg a többi tantárgyat sem képes megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!