Orvosi egyetem!? Nem értem? Kérdés lent
Szóval, úgy tudom, hogy orvosi egyetemre két emelt szintű érettségi kell. eddig oké, de ha csinálok két emeltet (biosz+kémia/fizika) akkor meglesz a max többletpont vagy nem?
olvasgattam itt a gyakorin, hogy valaki bejutott 414-el meg 390-el. Ha az egyik emeltet elbukom akkor mi lesz? Mit kell akkor csinálnom ha például a kémia emelten nem lesz meg az a % amivel bejuthatok? :(
Hogy hogy elbukod? Ha nem lesz meg az érettségid (20 vagy nem tudom hány százalék alatt), akkor biztos nem vesznek fel, hiszen nem teljesítetted a követelményeket.
A többletpont - ha jól tudom - 45%-tól jár, ilyenkor elméletileg felvehetnek, ha megvan a pontod, csak nem lesz meg a max. 100 pontod. Pl. ha van egy felsőfokúd, az érettségi átlagod 90%, a bioszod is 90, a hozz pontjaid max, akkor van 410 pontod, amivel idén a vidéki egyetemekre felvettek volna.
De ez az utolsó azért elég ritka, aki tud 90%-os bioszt írni, annak menni fog a 45%-on felüli kémia is (és fordítva). :) Amúgy meg igen, egyébként meglesz a max. többletpontja mindenkinek (ha van két 45%-on felüli emeltje), szóval nem ér pluszpontot egy nyelvvizsga vagy OKTV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!