Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvos-mentős szeretnék lenni....

Orvos-mentős szeretnék lenni. Minden érdekel ami az egyetemmel a felvétellel stbvel jár?

Figyelt kérdés

Főleg orvosok,hallgatók,mentősök válaszát várom:)

5éve mentős szeretnék lenni 16 /L vagyok.Eü.be járok de gimnáziumi részbe tehát csak jövöre tudom felvenni a bioszt amiből mindneképp emeltszintezem.

ami érdekel: mennyire kemény a semmelweis?felvesznek -e egyáltalán egy lányt 4-5 átlaggal.Mennyire birnám? stbstb

köszönöm előre is...egy mentő rajongó:P

2009. nov. 19. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyan nem ezen a területen tanulok, de a szakokat eléggé ismerem, több volt osztálytársam, ismerősöm révén.

Nem mindegy, hogy mindenképp orvos akarsz-e lenni, vagy kifejezetten mentőápoló. Az egyikhez orvosi végzettség kell, ami után még szakosodnod kell, meg rezidenseskedni, a másikhoz meg az Ápolás és betegellátás mentőtiszt szakirányára kell menned. Az orvosi elvégzése osztatlan képzés formájában történik, ami minimum 6 év, plusz a rezidensképzés, ami 4-5 év.

Ápolás és betegellátás mentőtiszt szakirányán 8 félévig tanulsz, és már a képzés mellett tudsz dolgozni, tárt karokkal várnak (volt osztálytársam esete).

Itt meg tudod nézni a két szak leírását:

[link]

[link]

Az meg, hogy mennyire nehéz... Híresen nehéz az orvosi (bárhol, így a Semmelweisen is), de az ápolás és betegellátás sem egy sétagalopp. :) Orvosira nagyon nehéz bejutni, emelt szintű érettségi kell meg e mellé többletpont, ha lehet, ápolás és betegellátásra viszont könnyebb a bejutás. (Orvosira tavaly 437 pont kellett, ápolás mentőtiszt szakirányára meg 331.)

2009. nov. 21. 09:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm ezt hosszú leírást :)
2009. nov. 21. 10:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Úgy hallottam, h aki mentősnek akar menni, és lány, az felejtse el azt h ő valaha lány volt... :S:S Nem ijesztgetni akarok, csak sztem jó ha tudja az ember...
2009. nov. 27. 00:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Lehet, hogy nem egyszerű lányként mentősnek lenni, de pl. az ismerősöm is lány, teljesen átlagos fizikummal (160-165 cm, 55-60 kg), úgy hogy egy lánynak sem elérhetetlen. :)

2009. nov. 27. 07:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Lány a mentőautóra csak mint mentőtiszt kerülhet.Lényegtelen hogy milyen a fizikuma,az a fontos hogy az esze jó legyen,a hordágyat nem ő viszi.

De -anélkül hogy elvenném a kedvedet- honnan tudod hogy tetszik neked ez a munka,ha még nem ültél mentőn,és nem láttál sok sok betegellátást?Javaslom,hogy menj el elöbb kórházba egy kicsit dolgozni hogy megtapasztald milyen betegekkel dolgozni,milyenek a körülmények és hogy lásd mennyire fogsz megélni kb 90 ezert forintból,mielőtt belekezdesz egy 4 éves főiskolába.

2010. márc. 13. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!