Aki Általános Iskolában gyenge tanuló és csak szakmunkás képzőbe vagy szakiskolába van már lehetősége menni az még később lehet Jogász, Közgazdász? Illetve egyéb szellemi munkával járó foglalkozást végezhet?
Az a lényeg, hogy teszel-e érettségit, mivel az előfeltétel a továbbtanuláshoz.
Ez pedig addig biztos nem sikerülhet, amíg random nagybetűvel írsz olyan szavakat, amiket nem kérni (hogy mást ne említsek)...
Bárkiből lehet jogász vagy közgazdász. Ha nem is a Corvinus-on, de sok másik felsőoktatási intézményben is képzik ezeket az "állatfajokat" - már elnézést a kifejezésért, még véletlenül sem sértésnek szántam, csak tőlem nagyon távol áll ez a világ. S mégis, én magam is közgazdásznak tanulok, bár ez most nem kapcsolódik szorosan a kérdéshez.
Lényeg a lényeg: az ilyen jellegű szakokra a felvételi tárgyak általában a matematika, a történelem és az idegen nyelv. Ezen tárgyak utolsó két tanult év végi jegyét illetve érettségi jegyét veszik figyelembe a felvételinél. Ha nem akarsz a legjobb egyetemekre bekerülni, akkor nem szükséges emelt szinten érettségizni, én sem tettem. A jogi szakokat személy szerint nem ismerem, de a gazdasági matek elég húzós volt a fősuli első 3 félévében úgy, hogy nagyon rossz matekos voltam a középiskolában, szóval a matekra feküdj rá nagyon, ha nem is érettségizel belőle emelt szinten, érdemes fakultációra járni.
És mindenekelőtt: tanulj meg tanulni! Nem magolni, hanem értelmezni, amit olvasol, kiszűrni a lényeget, saját jegyzeteket készíteni, stb. Van négy és fél éved az egyetemig/főiskoláig, feküdj rá a témára és akármi lehet még belőled! Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!