Ciki, ha egyedül vagyok a baráti körömben, aki nem megy egyetemre?
OKJ-ra szeretnék járni, az összes többi közelebbi barátom pedig egyetemre megy.
ti mit gondoltok? manapság a diplomásokat és egyetemistákat istenítik és lenézik azokat, akik érettségi után dolgozni mennek vagy OKJ-ra.
a barátaim nem szóltak be, de kicsit furcsán érzem magam, hogy ők lázasan tanulnak az érettségire időt nem sajnálva, én pedig hátradőlve olvasgatom a netet az OKJ-ról...
Nem, de figyelj a konfliktusokra.
Nekem volt egy OKJ-s barátnőmmel.
Én régebben lenéztem az OKJ-t, ez egy folt volt, amit nehezen felejtett. Erre jött az, hogy voltak beszélgetéseink a továbbtanulásról, és sokszor félreérthetően fogalmaztam. Akkor már nem néztem le senkit tanulmányai alapján, és akkor nem is értettem, mit ért félre a megfogalmazásaimon. Később aztán visszaolvastam... :D
Az ő "bűne" pedig a féltékenység volt.
És itt összecsaptak a hullámok.
Szóval ne legyél féltékeny, ha pedig úgy érzed, lenéznek vagy valami, akkor add tudtukra, de közöld azt is, miből érzed úgy.
Szerintem nem ciki. Nem való mindenkinek az egyetem. Nekem is van olyan barátom, akinek van esze, de ő mégis elment autószerelőnek, mert őt az érdekli. És? Csinálja és tanulja mindenki azt, amit szeret és érdekli...
Egyébként az érettségire ettől függetlenül tanulj te is! Soha nem tudhatod, hogy meggondolod e magadat a jövőben! És ha később akarsz jelentkezni, akkor ne az érettségin múljon! Nekem testvérem így járt. 4 évvel az érettségi után döntött az egyetem mellett, és most valószínűleg újra kell érettségiznie! Úgyhogy szerintem tegyél most jót, hogy legyen biztosítékod. Nem tudhatod mit hoz a jövő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!