Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakot kéne választanom?

Milyen szakot kéne választanom?

Figyelt kérdés

Nemsokára jön a pályaválasztás, és egyelőre fogalmam sincs, milyen szakirányt válasszak. Kisgimnazista vagyok (most járok nyolcadikba), de a tanulmányi eredményeim elég hullámzóak, nem akarok tovább ebben az iskolában maradni, illetve gimibe járni, valami szakmát szeretnék elkezdeni. A nyelvkészségem jó (önerőből, tanár és könyvek nélkül középfokon beszélek angolul, nemsokára tervezem a nyelvvizsgát, a suliban németet és latint is tanulok), érdekel a pszichológia, de nem hiszem, hogy felvennének az egyetemre. Emellett érdekel még a szociális munka (például ételosztás, vagy esetleg katasztrófasújtott országokba való utazás a Vöröskereszttel, etc.), a nyelvtan és az informatika is.

Előre is köszi a válaszokat! 14/L

2013. nov. 13. 18:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Szociális munkát OKJ-n is tanulhatsz,ami tudtommal 21 éves korig ingyenes. Ha hullámzóak a jegyeid,akkor a pszichológia tényleg felejtős.... :( Én is legszívesebben oda mentem volna,de még 2 nyelvvizsgányi többletponttal sincs annyim,hogy merjek oda jelentkezni.
2013. nov. 14. 17:25
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Esetleg valami ilyesmihez hasonló dolgot tanulhatnék szakközépben is, vagy marad az OKJ? (8 általánossal azért mégse mennék sokra, mert buta nem vagyok, csak iszonyúan lusta és ez meg is látszódik az eredményeimen. Viszont végigbukdácsolni a gimit nem akarnám, hogy legyen egy kettes érettségim.)
2013. nov. 14. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!