Melyik szakot érdemes választanom, ha az ORVOSI MŰSZEREK érdekelnek?
Mechatronikai mérnök, ha valóban van biomechatronika iránya. Utóbbi mist BSc-n belül szakirány, vagy MSc?
Szerintem ez a kettő, de én a biomechatronikára szavaznék, ha jobban érdekel a műszaki vonal
A biomechatronika (=elektronika+ mechanika +informatika): tervezéssel, fejlesztéssel, gyártással, modellezéssel, szimulációval, teszteléssel, üzemeltetéssel foglalkozhatnak: orvosi műszerek, rehabilitációs eszközök, protézisek, ortézisek, egészségügyi informatikai rendszerek, robotika.
Biológiai rendszerek támogatása műszaki megoldásokkal.
Az orvosfizika (=orvostudomány + fizika) tudománya a fizika humán alkalmazásaival és azok fejlesztésével foglalkozik, legfőképpen a diagnosztikai képalkotás és a sugárterápia területén. Az orvosfizika tudománya a fizika humán alkalmazásaival és azok fejlesztésével foglalkozik, legfőképpen a diagnosztikai képalkotás és a sugárterápia területén.
Orvosi berendezések standardizálása, beszabályozása, minőség-ellenőrzése. Kutat, fejleszt - új módszerek és berendezések. Szakmai és anyagi irányításért felel az intézményben, vezet egy körzetet vagy kórházt, központi irányító.
Az orvosfizika szerintem korlátozottabb és jobban kötöttebb az egészségügyhöz. A tantárgyai jobban kötődnek az orvostudományi ághoz, na meg ugye a fizikához. Gyakorlati alkalmazása valóban a képalkotási eljárásokhoz és a terápiákhoz jobban köthető vonal.
A biomechatronika jobban foglalkozik a műszaki irányvonallal, és az informatikai irányvonallal! Ami tök más, mint a fizika. És ebben jobban ott a biológia, az élővilág ismerete, tanulmányozása. A fizika elméletibb tantárgy, a biológia totál az élővilággal foglalkozik, a szervezettel. Azért az is beszédes, hogy az egyik gépészmérnöki karon van, a másik természettudományi karon.
Köszönöm a válaszotokat!
A biomechatronika Bsc és Msc szakirányként egyáltalán jelen van, az orvosi fizika csak Msc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!