Pontszámítás már egy diplomával hogy?
Egyszerűen nem találom.......az felvin.
Hogy számítják?Csak az érettségi pontok alapján találtam (pont kalkulátor), de hogy számítják be az előzőt?
Olvastam hogy meg lehet duplázni,pl: ha az én diplomám jó minősítést kapott akkor az 180 pont és ezt megduplázom és ennyi?Vagy hogy van ez?
Köszi a segítséget!!
Én ezt találtam:
"a felsőfokú végzettségű jelentkező felvételi pontjait a felsőoktatási intézmény szabályzatában meghatározott módon, a korábbi felsőfokú tanulmányok max. 200 pontos értékelésével és annak duplázásával is meg lehet állapítani. Ebben az esetben nem kötelező a jelentkezési feltételként meghatározott emelt szintű érettségi vizsga letétele a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára. "
Itt:
Szerintem is a 180 pontot duplázzák. Kérdés persze, hogy kaphatsz-e pl. a nyelvvizsgáért plusz pontot.
Egyébként úgy tudom, hogy felvételi eljárás ugyanúgy zajlik, mint a frissen érettségizetteknek. Neked is fel kell tölteni az érettségit, középiskolai bizonyítvány utolsó két évét, nyelvvizsgát, diplomát stb., és a számodra pontszámítási módszer szerint veszik figyelembe a pontjaidat. Azaz Neked majd 3féle pontszámítási lehetőséged lesz, de a 3 módszer nem keveredik. (pl. a 180 pont duplázásánál nem nézik az érettségit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!