Ha sem mérnök, sem orvos nem szeretnék lenni, akkor milyen más szakot érdemes még választani?
Figyelt kérdés
Igazából sem orvos, sem mérnök nem szeretnék lenni, pedig tudom hogy ezeknek van jövőjük, biztos állás, ilyenek. De nem tudom, hogy mit válasszak, hiszen minden más szakról azt hallom, hogy nem éri meg tanulni, büfészak, stb. és mindenki csak azt hajtogatja hogy orvosok, mérnökök legyünk. Ti mit ajánlanátok? Akár személyes tapasztalat alapján.2013. okt. 31. 20:17
1/3 anonim válasza:
Hát, engem pont hidegen hagyott más véleménye, főleg az olyané, aki egy idegen nyelvet sem beszél és életében nem olvasott ki egy könyvet sem, így bölcsészkarra mentem. Miért? Mert ezt szeretem, ehhez volt kedvem, és nem, nem aggódom a későbbi elhelyezkedés miatt, mert minden a kapcsolatokon múlik.
Szerintem azt mérlegeld magadban, hogy mi az, amit te szeretnél, ne az legyen a lényeg, hogy olyan szakmát válassz, amiből, bár sokat profitálhatsz, utálod, és gyomorgörccsel csinálod végig, mert annak semmi értelme.
2/3 anonim válasza:
Ne érdekeljen más mit mond , ami érdekel azt csináld ! Ráadásul , ha nincs kedved , nem érzed magadban az elhivatottságot és alapjában véve hidegen hagy az adott szakma , akkor nem fogod tudni elvégezni sem , nemhogy szeretni.. Első éves vagyok műszaki szakon , 3 éve ide készülök , és még így sem egyszerű , hogy érdekel a dolog. Szerintem ha nem érdekelne és nem az hajtana , hogy egyszer mérnök szeretnék lenni , az 1. hét után már otthagytam volna.
3/3 anonim válasza:
Bizony, a te életed, a te vágyaid, a te jövőd. Nem is értem, miért merül fel ilyen gyakran az emberekben, hogy annak tanuljanak, amik nem is szeretnének lenni. Egyébként az orvosi is olyan, hogy nagy elszántság és végtelen motiváció kell ahhoz, hogy végig tudd csinálni. Amúgy te mi szeretnél lenni szíved szerint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!