Milyen az egyetemista élet Szegeden?
Tudom, hogy változó, meg helytől/szaktól függ, de mit mondanátok annak, aki nagyon messziről(Bp. környékéről) szeretne oda jelentkezni/oda járni egyetemre? Megéri ilyen helyzetben oda menni? Milyen a közlekedés? Azoknak is kíváncsi lennék a válaszára, akik ezt már átélték, nyilván ők más szemszögből látják, mint akik előtte is ott laktak.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem baromi jó, én imádom:) Az életem is el tudnám képzelni Szegeden, mert csodálatos város.
Nekem az tetszik benne, hogy nem is túl kicsi, tehát mindent megtalál az ember, ami kell, de nem is olyan borzalmasan nagy, hogy 2 órát kelljen utazgatnia mindenhová.
Emellett állandón épül, szépül, szóval a belváros gyönyörű.
Az egyetemi épületek (legalábbis a mi karunkon) nagyjából egy helyen vannak, tehát nem kell sokat utazgatni az órák között. Ha van fél órám, még egy kávéra is van időm.
Emellett az egyetem sok mindenben segíti a diákokat. Kapunk ingyen bérletet a tömegközlekedésre (bár hozzáteszem, a következő félévtől már csak a hallgatók 90%-a fog kapni, szociális alapon).
Emellett jegyzettámogatás is jár, évi 13 ezer forint (ÁOK-n egy részletben az őszi félévben, a többi karon két részletben az őszi és tavaszi félévben).
Minden héten szoktak lenni kari bulik, szoktak szervezni éjszakai Anna-fürdőzést, télen minden héten ingyenes korcsolyaest.
Színházba is lehet olcsóbb bérletet váltani (meg nekünk a kar szokott venni bérletet, amit kölcsön lehet venni egy-egy előadásra), van egyetemi edzőterem, ahová a havi bérlet SZTE-s diákkal 2000 forint (ezzel az összes gépet lehet használni, és bármelyik aerobic v. egyéb órára be lehet menni).
A könyvtár is szuper szerintem, én eddig mindent megtaláltam, ami kellett.
Hát hirtelen ezek jutnak eszembe:)
Ez eléggé motiváló volt. :) Köszönöm a választ! Ezekre voltam kíváncsi, és úgy szűrtem le, hogy eléggé tanuló-barát lehet a légkör. :) Decemberben megyek nyílt napra, úgyhogy remélem, akkor még jobban megfog és végre tudok dönteni. Azt megkérdezhetem, hogy egyébként milyen messze laksz Szegedtől? Igazából az az egy tart vissza, hogy sokba kerül a vonatozás, néhányszor azért csak muszáj lesz hazamennem...
Nagyon köszönöm a segítséget! :)
Én csak 60 km-re lakom, szóval nem olyan sok.
De van szombathelyi, sümegi évfolyamtársam is:D
Én vérbeli pesti vagyok, azért ide jöttem, mert ide vettek fel, albis vagyok. Bevallom először nem igazán akartam ezt az egészet, meg kicsit meg is rémültem, hogy 18 évesen a saját lábamra kell állnom, de IMÁDOM!!!! Szerintem sokkal jobb ide járni. Főleg pesti barátnőim vannak, és tőlük folyton azt hallom, hogy ott milyen személytelen minden, nem lehet barátkozni, fenn hordják az orrukat.
Persze azért ha pesti vagy, érdemes azt beírni első helyre, de ha ide vesznek fel, akkor se keseredj el :)
Amúgy én most vagyok elsős de pár hónap után már azon gondolkozom, hogy jó lenne itt "letelepedni". Nagyon jó kis hely minden szempontból.
Köszönöm a segítséget, akkor írok privátot is, mert lenne még néhány kérdésem :)
Egyébként még szívesen fogadok válaszokat! :)
Én elsős egyetemista vagyok és Szegedtől 180km-re lakom, Pest megyében. 4-5 órákat utazom, ezért eleinte elgondolkodtam rajta, hogy lehet mégiscsak Pestre kellett volna mennem tanulni. De most már el sem tudnám képzelni az életemet Szeged nélkül. :D
Két hetente járok haza, egyébként kollégista vagyok, Öthalmis, csak ajánlani tudom. :)
Gyere el nyílt napra, nézd meg az egyetemet és a várost, hidd el bele fogsz szeretni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!