Nyelvi előkészítő osztály (NyEK) : előny vagy hátrány?
0. évfolyamos nyelvi előkészítő osztály szerintetek:
- egy év veszteség vagy egy nyelvvizsga nyereség
- elfelejted a többi tantágyat vagy jó leszel nyelvből meg infóból
A véleményeteket szeretném tudni. Mik az előnyei és mik a hátrányai? Tapasztalatok? Érdemes olyan suliban NyEK-es osztály ahol amúgy emelt szintű a nyelvoktatás?
Nem akarom lehordani de én nyek-es osztályba jártam és mindenki szídta mint a bokrot... Mindenki hatalmas hibának tartotta az egészet.. 1 évet elb*szol a semmiért, ellustulsz, és teljesen kijössz a gyakorlatból ami a tanulást illeti, amikor kezded az 1-t kín szenvedés lesz az egész..
Nemtudom most hogy van meg mi ez a nyelvvizsga dolog, de nekünk nem adtak nyelvvizsgát csak ha elmentél(sulitól függetlenül) nyelvvizsgára, vagypedig az adott nyelvből emelt szinten érettségiztél(ez középfokú nyelvvizsgának felelt meg).
+ ha 4 év alatt nem vagy képes elsajátítani azt a nyelvet(pláne ha az a nyelv angol) akkor több idő alatt se fogod.
Ez nem csak az én véleményem hanem 2 nyek-es(párhuzamosan indítottak velünk egy másikat) osztályé egybehangzóan..
Nekünk nagyon nem működött a dolog, de lehet másnak meg bevállt, és lehet nálunk volt valami hiba, ezért tanácsot nem adnék, de elmondom hogy a helyedben mit csinálnék(így hogy a saját bőrömön megtapasztaltam a dolgot): Szépen elmennék egy 4 osztályos gimibe, összeszorítanám a fogam és normálisan végigcsinálnám, ugyanis mint mondtam, ha rendesen végigcsinálod a 4 évet kizárt dolog hogy legalább egy középszintű nyelvvizsgát ne tudj szerezni..
Azért a diploma még nem lenne a kezedben :D (3 év)
Én nem bántam meg, ilyen szinten nem tudtam volna megtanulni az adott idegen nyelven.
Nálunk is van, illetve volt ilyen tagozat. De beszüntették. Nálunk semmi értelme nem volt. Én sima 4 évesre mentem, a 11. osztályt úgy kezdtem, hogy volt felsőfokom.
Sok embernek a nyelvi osztályból még mindig nincs középfokja se. Ráadásul sokan már lassan a 20. életévüket töltik, egyértelmű, hogy időpocsékolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!