Ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Pályaválasztás előtt állok. Pszichológus, háziorvos vagy tanár szeretnék lenni. Tanár már rég óta szeretnék lenni, de nem tudom mennyire lehet elhelyezkedni, illetve mindenki(főleg a tanáraim) beszélnek le róla, mivel hogy kevés nagyon a fizetés és nem tudok megélni belőle. Kérdezném tőletek, hogy egy pszichológus, háziorvos mennyire tud elhelyezkedni, mennyi a fizetés? Tanáriról ti is lebeszélnétek?

2013. okt. 22. 15:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért nagyon nem mindegy, hogy melyik pályát választod. A pszichológus és az orvosi is olyan, hogy rengeteg energiát meg időt kell belefektetned.

Pszichohoz biológia emelt, orvosihoz biosz ÉS kémia emelt szintű érettségi kell, ami elég nehéz.

Tanár csak akkor legyél, hogyha ez minden vágyad és tényleg tanítani szeretnél.

2013. okt. 22. 18:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát a háziorvos az nagyon jó.

Ha jók a jegyeid és kémiából is nagyon jó vagy (meg bioszból) és le tudod rakni az emelt érettségit, akkor próbáld meg az orvosit

2013. okt. 22. 18:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Háziorvosként biztos el tudnál helyezkedni

(ha hajlandó vagy elmenni kistelepülésre is)

Bár a képzés elég hosszú (öszesen hat év) és utána még van rezidensképzés is

2013. okt. 22. 18:29
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Jó vagyok biológiából és kémiából is:) Ezeken kívül még a történelmet kedvelem nagyon. A pszichológus érettségiről azt hallottam, hogy történelem-biológia kell, de ezt nem tudom biztosan. Nem vagyok nagyon képben ezekben még.
2013. okt. 22. 18:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szakos tanár szeretnél lenni? :)

És mi motivál abban, hogy tanár legyél?

2013. okt. 23. 19:44
 6/13 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy hiány van reál szakos tanárokban. Biológia-Történelem lennék, ezek a kedvenc tárgyaim, de nem tudom, hogy ezt a kettőt lehet-e így együtt választani. Ha nem, akkor Biológia-Kémia vagy Biológia-Földrajz szakos lennék. Az öcséimet már 10 éves koromban elkezdtem tanítgatni, mindig segítek még a mai napig a tananyagban nekik. Szeretek magyarázni, és azt mondják, hogy jól is csinálom. :) Régi vágyam, hogy tanár legyek, de mindenki csak lebeszél róla.
2013. okt. 24. 15:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehet így választani, de a felvin meg tudod nézni. :)

Én egyébként teljes mértékben támogatnám ezt az ötletet, hogy tanár legyél. Ha tényleg ez akarsz lenni és szívvel-lélekkel tudnád csinálni, akkor ott a helyed. Ilyen tanárokra van szükség!!! :)

Egyébként én is éppen a tanári és az orvosi pálya között őrlődöm.

2013. okt. 24. 20:39
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat:) Akkor hasonló dolgok járnak most a fejünkben :)
2013. okt. 24. 21:08
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy a felvin a pedagógiánál mindig azt írja nekem ki, hogy jelenleg szerkesztés alatt áll, de már nyár óta. Vagy valahol máshol kell megnézni?
2013. okt. 24. 21:10
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt írja, hogy előzőleg milyen osztatlan tanári képzések voltak: [link]

És volt biosz töri is. ;)

(Egyébként én is töri tanár lennék nagyon szívesen, csak nem biosszal kombinálva :D)

2013. okt. 25. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!