Hol tudok segítséget kérni abban, hogy milyen orvosi szakterület való nekem a képességeimhez mérten?
És az miért baj? Nem elsőben vagy másodikban kell dönteni Van még rá 5 éved. Még nem is volt az égvilágon semmilyen klinikai tárgyad, beteget is alig láttál. Majd negyed-ötöd-hatodévben, mikor már belelátsz a dolgokba, hogy ki mit csinál, akkor tudsz majd dönteni.
Sokan még a rezidensképzés alatt is variálnak.
Szerintem egyelőre felesleges ezen aggódni.
De pont azért van a TDK meg a gyakorlat, hogy kipróbálj dolgokat.
Nálunk egy csomó olyan ember van, aki már a 3. TDK-s helyét tapossa. Elmész vhova, amiről úgy gondolod, hogy bejön, aztán ha mégsem, akkor következő félévben mész máshová. Ennyi. Próbálgatni kell.
Gyakorlat ugyanígy. Számba veszed, hogy mi az, ami esetleg érdekelhet, aztán az egyiket kiválasztod. Én mondjuk elsőben olyat választanék, ami nem belgyó és nem sebészet, mert az úgyis lesz harmad- ill. negyedében.
Meg szerintem nem is csak érdeklődés alapján érdemes választani, hanem az alapján, hogy mik a tapasztalatok az adott intézmény adott részlegéről. Hiába érdekel pl. a sebészet, ha le sem szarnak a gyakorlaton. Többre mész egy olyan hellyel, ami kevésbé érdekel esetleg, de több dolgot csinálhatsz/láthatsz.
Köszi a válaszokat!
És szerintetek az jó ötlet, hogy írok egy kinézett intézménynek, hogy bejárhatnék-e előadásokra oda, hogy jobban megismerjem azt a területet, vagy hülyének fognak nézni, hogy mit ugrálok elsősként?
Nem kell írni, bemész és kész.
Előadásokon úgy se nézik, ki kicsoda:D
Azt ráérsz majd negyedikben eldönteni.
Lesz mindenhol gyakorlatotok (minden területen)
A bőrgyógyászat nagyon érdekes
De az urológia is
Biztos fogsz olyat találni, ami tetszik neked.
Még háziorvos is lehetsz vagy sebész.
Ortopédus vagy reumatológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!