Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik pálya presztízse...

Melyik pálya presztízse magasabb? Jogász vagy orvos?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy anyagilag a jogászé, de társadalmilag ált. az orvosoké, nem?

2013. okt. 15. 00:03
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
na, újabb ellentét. mondjuk sztem az a probléma, hogy ez abszolú egyénfüggő dolog + szubjektív is, de azért még szívesen várom a véleményeket!
2013. okt. 18. 20:49
 12/28 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az orvosoké.Sokkal többet kell tanulniuk,általában nagyobb a felelősségük,mint a jogászoknak.

Szüleim jogot végeztek,de szerintük összese lehet hasonlítani a két kart nehézségben.

2013. okt. 22. 12:22
 13/28 anonim ***** válasza:
85%
Joghallgatóként mondom, hogy az orvosoké. Mi is rengeteget tanulunk, meg jól keres a legtöbb jogász, de sok orvosis ismerősöm van és lenyűgöző, amit csinálnak, amennyit tanulnak és küzdenek. Az orvosoké a legszebb életpálya és a legfelelősségteljesebb is. Nagyon tisztelem azokat, akik elvégzik az orvosit, ők valóban okos emberek szerintem.
2013. okt. 27. 00:08
 14/28 A kérdező kommentje:
én azzal azért feltétlenül nem értek egyet,hogy övéké a 'legszebb életpálya', mert ezt egyéne válogatja. Sokszor azon csodálkozom, mikor egy ügyvéd vagy akár orvos teljesen elszáll magától, és a szakmabelieken kívül mindenkit félhülyének néz. Nálam ilyenkor tűnik el a tisztelet, bármely szakmáról is legyen szó. Azóta megírtam a beszámolómat, részben az itteni vélemények alapján, köszönöm a válaszaitokat.
2013. okt. 27. 14:28
 15/28 anonim ***** válasza:
55%

orvos

jogász szakot levelezőn is el lehet végezni és jobban csak a szimpla magolásról szól

2014. júl. 14. 10:23
 16/28 anonim ***** válasza:
77%

Most inkább az orvosé. A jogász szakma túltelített, ráadásul igencsak nagy a belterjesség, ha apuci pl. menő ügyvéd, és van egy jólmenő ügyvédi irodája, akkor a gyereke meg fogja örökölni még akkor is, ha gőze sincs a törvényekhez. Ha egy jogász téved, az legtöbbször ugyanis helyrehozható, ha viszont egy orvos , az gyakran a beteg életébe kerül, vagy maradandó fogyatékosságot okozhat neki. Ezért a társadalom több "hülye jogászt" engedhet meg magának, mint "hülye orvost".

A másik meg: orvosi diplomával külföldön is lehet érvényesülni, amit jogi diplomával csak nagy nehezen tudsz. Egyszer láttam egy tévéműsorban, ami arról szólt, hogy furcsa betegségeket kellett diagnosztizálni, hogy Amerikában egy nő folyamatosan elvesztette az eszméletét, és a CT nem mutatott ki semmilyen elváltozást az agyban. Ekkor egy kardiológus, akinek a családi neve Szabó volt, találta ki, hogy nem az agyával, hanem a szívével van baja a betegnek: és igaza lett.

2014. szept. 19. 08:45
 17/28 anonim ***** válasza:
72%
Van orvos jogász ismerősöm, aki az orvosok között is kiemelkedő,és egy matematikus ismerősömnek mondtam (aki orvosként ismerte), és az volt a reakciója, hogy ha ilyen okos, akkor miért megy el jogásznak (azt választotta fő tevékenységének).
2014. szept. 20. 23:12
 18/28 anonim ***** válasza:
57%
A 9-estől azt megkérdezném, hogy miért egyértelműen a jogász..? Az orvosi pályának miért ne lenne presztízse?
2015. máj. 1. 16:42
 19/28 anonim válasza:
50%

Normál esetben nem lehet különbséget tenni. Az orvos az emberek testi, esetleg mentális állapotának fejlődéséért, szintentartásáért, vagy helyreállításáért felel. A jogász pedig azért, hogy ha ezek megvannak, egy működőképes, szabad államban életre lehessen használni őket.

Jelenleg Mo-n éppen annyira lehet hallani műhibákról, az országból menekülő, vagy hálapénzt követelő orvosokról, mint korrupt bírókról, ügyvédekről, politikusokról (utóbbiak jelentős része jogász vagy közgazdász). Egyik sem kimagasló, ezért a tájékozott emberek körében az egyensúly szvsz fenn van tartva. A többi lényegtelen.

egy joghallgató

2015. jún. 24. 20:17
 20/28 anonim ***** válasza:
76%
9-es! „eltud helyezkedni" Őszintén remélem, hogy ilyen helyesírással nem vagy jogász!
2016. ápr. 19. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!