Miért nem sikerült leérettségiznem?
Nem értem. Hogy van meg csak kilenc éved, amikor megpróbáltad az érettségit.
Pót-érettségin nem voltál? Most akkor mely tantárgyakból nem sikerült az érettségi? Matek, magyar?
Sajnos magyarból nem az írók életét kell ismerni,
hanem műveket kell tudni elemezni-
Az "Isteni színjátékot" (Dante) olvasd el még egyszer
és elemzéseket is hozzá. Ez D. legfőbb műve, muszáj ismerned, ha beszélned kell róla
Javítóérettségit kéne tenned.
Most nem mész ősszel?
Vagy menj át estire és ott próbáld meg még egyszer
Ja értem.
Hát menj át akkor esti suliba.
Más is úgy csinálja.
De egyébként a fenti kérdésben azt írtad, h.
miért nem sikerült érettségiznem.
Azért gondoltuk, h. az érettségi nem sikerült jól.
Egyébként "Az isteni színjáték" elemzése a tankönyvben is benne van. Szóval abból egy hármast nem olyan nehéz összeszedni, csak persze elő is kell tudni adni
Évet kell ismételned. Feltehetően nem teljesítetted a követelményeket, amiket a tanár dolga értékelni. Fordítva ülsz a lovon, ha te akarod értékelni a saját teljesítményedet, és csak annyi tanulságot szűrsz le belőle, hogy "ezek a szemetek". Ha így közelíted meg, mindenhol problémád lesz, mert csak másokat okolsz, és magadban nem is keresed a hibát.
Ha nem életfontosságú ez a magántanulóság, szerintem próbáld meg rendes tanulóként, hiszen ez így nem sikerült.
Az Isteni Színjátékról olyanokat kellett volna mondani, hogy három részből áll: Pokol, Tisztítótűz, Paradicsom.
Hol van benne allegória, mit jelentenek.
A mű szerkezetéről, hogy mindegyik rész harminchárom
énekből áll. Mennyiben középkori költő Dante
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!