Ha a nanotechnológia érdekel hol tanuljak tovább?
En a BME-vel kapcsolatan tudok infokkal szolgalni. Azert szerintem az a nanotechnologiai oktatas/kutatas csucsa Magyarorszagon. Ott eleg sok kar/tanszek van kapcsolatban nanotechnologiaval, pl.
-Gepesz kar:
GPK Polimertechnika Tanszék
GPK Anyagtudomány és Technológia Tanszék
- Termeszettudomanyi kar
TTK Fizika Tanszék
TTK Atomfizika Tanszék
- Vegyesz:
VBK Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszék
VBK Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék
- Villamosmernoki kar:
VIK Elektronikai Technológia Tanszék
( [link]
Ami esetleg meg erdekelhet, ha konkretan az orvosi alkalmazas erdekel teged:
(A BMEs válaszoló kommentjeben egy csomo szaknal nem vilagos nekem, mi köze a nanotechnologiahoz.)
Szegeden is van 'bionika', lasd pl a GYKn is.
Esetleg keressél embereket, kutatocsoportokat szamodra érdekes témákban(google "site:bme.hu", az oldalak tipikusan angol nyelvüek), es nezd meg, milyen diakok mennek oda diplomamunka/TDK-ra tipikusan.(Általaban nem csak egy iranybol jönnek, ez nem fekete-fehér).
Tipikusan, ha irsz egy kutatonak, h érdekel a területe, milyen szakra menjél hozzá, örülni fog, és válaszol - de tény, hogy az emailidö a kutatoknal szük keresztmetszet (röviden, lenyegretöröen erdemes)
Nekem a pazmany ITK nem tunt rossznak, de csak jobinterviewra mentem oda, elötte meg a GYKn kerestem napokig (ui. nem vagyok vallásos és pánikoltam:). Azt szurtem le, a hangulat nagyon normalis lehet ott, egyaltalan nem tömegegyetem. Menj el az érdekes helyre, dumalj emberekkel, akar ulj be elöadásokra.
Kutatásban abban lehet mérni a sikerességet, hogy mennyit és milyen journal-okban publikál valaki (kutatócsoport, docens, professzor). Ezt normalisan jol latni a neten, de nehez kivülállóként megitelni, a Journal Impact Factora ad támpontot(de nem pontos), raadasul a pazmanynal rohadt nehezen talaltam meg ezt az infot.
(Mellesleg en megegettem magam, mert olyanhoz mentem dolgozni, akinek szuper publ. listája volt, de munkamániás és picit nem normális:)
Meg annyit, hogy azért mire befefezed, lehet h nem a nanotech fog érdekelni, hanem a pl. a bioinformatika... Nekem, ugy tünik, inkább az (emberi+szakmai) minöség számit mint hogy egész pontosan mit is csinálnak. Meg nem tudom van-e már nanotech-ipar MOn ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!