Magasépítő technikusként el lehet helyezkedni avgy tanuljak tovább?
Bsc-t végzett építőmérnök (mélyépítő) haverom 1 éve diákmunkán tartja fenn magát, mert a fasza Debreceni
Egyetemen szerzett oklevelével a kutyának nem kell, helyette sorra veszik fel a BME-n végzett építőmérnököket. Ja, és kiváló értékeléssel végzett.
Ha itthon akarsz munkát, a világon semmi értelme BME-n kívül más intézményben elvégezni az építőmérnökit.
Üdv, előző vagyok.
Villamosmérnöknek vagy gépészmérnöknek, esetleg mechatronikára érdemes lehet jelentkezni a BME-n kívül más egyetemeken is. Azok pörögnek nagyon mostanában.
Elárulok egy titkot még: a műegyetemen végzettek sem azért kapnak hamar állást, mert annyira borzasztó nehéz a többihez képest, hanem mert igen jó kapcsolatokat ápol a suli az itthoni és külföldi cégekkel. Lásd: évente megrendezett BME-állásbörze. Ilyennel pl. a Debreceni is próbálkozik mostanában (ha már az előbb is velük hasonlítgattam), de az övék még kutyaf.asza a BME-shez képest.
én még a mechatronikát nézegetem, mert azis bejön, mindenesetre elmegyek a nyílt napokra ott úgyis beszélnek a képzésről, állásbörzékről stb. utána pedig meglátjuk:) a másik pedig hogy az egyetem elvégzése az jópár év (legjobb esetben is) és addigra még az építőipar is kicsit fellendülhet :)
amugy köszi a válaszokat:)
Hja, csak az a gond vele, hogy amióta dolgozom, az utóbbi 15 évben mindig ezt mondják: "Fellendül az majd" :D
De tudod mit, legyünk optimisták :)
Szívesen segítettem, örülök ha sikerült válaszolni erre-arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!