(Gimnázium) Melyik tagozatot válasszam?
Jövőre leszek gimis. A Dobó Katalinba készülök Esztergomba. 3 tagozat van amire lehet menni: Matek, természettudodány és informatika. Késöbb mérnöki pályára készülök, úgyhogy a matek lenne az ésszerű, de engem a termtudomány jobban érdekel. Azzal is fel lehet készülni mérnöknek (fizika, kémia) ? Ez csak 9-10 évfolyamra szól, szóval 11.től lehet matek faktra menni. Szóval jó döntés a termtudományos tagozat?
Ja és mit gondoltok a nyelvi előkészítő tagozatról?
Szakközepet javasolok.
Az is ad érettségit.
Felsőfokon is tanulhatsz utána.
Szakmát ad.
És ez a lényeg.
Sokkal hatékonyabb, mint egy pucér humángimnázium, ahol tanulsz négy évet, és a végén nem értel semmihez sem.
Szakközép után soha nem fogsz jó egyetemre bekerülni...
Szerintem a matekot vagy a természettudományokat válaszd
1# Köszönöm a választ de nem szakközépbe szeretnék menni.
2# Az állításod szerintem igaz, mert szakközépben nem készítene fel annyira az érettségire. Hát a matekon és a term tudományon gondolkodom. Kösz a választ! ;)
Értem, hogy a szakközépiskola ad szakmai alapokat meg +1 évvel szakmát stb.
De én mindenképpen Esztergomba szeretnék menni és itt a Dobó Gimnázium az egyik legjobb gimi a környéken. És nem "pucér humángimnázium", hanem egy kemény reálgimnázium.
Ebben a városban ugyan van egy műszaki szakközép is, de több okból nem szeretnék ide menni: (szvsz) itt nem olyan színvonalas a képzés; csak egy nyelvet tanulunk (mondjuk van Nyek-es osztály); nem nagyon érdekelnek az adott szakmá (de van egy olyan lehetőség, hogy 1/2 év alatt 4 szakmát tudsz szerezni és ez jó)
Valamint nagyon szeretem a nyelveket A szakközépben van nyek-es osztály (szerintetek az jó vagy rossz?), illetve a gimiben alapból emelt szinten oktatják a nyelveket és 2 nyelvet tanulhatunk.
Mindegy, nem tudok dönteni :) De a hasznos válaszért ment a zöld pacsi ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!