Mit tanul a gepeszmernok az egyetemen?
Nagyon sokféle területre lehet szakosodni a géptervezőtől a gyártás technológián keresztül a műanyagiparig...
Matek fizika mechanika anyagismeret gépszerkezettan gépelemek mechanizmusok tervezése a fő irányvonal
ide ennyit lehet nagyjából leírni
Keress rá a felvételi tájékoztatóra (talán felvi.hu?) - én régen felvételiztem, de akkor fogadták a számtech-et például a matek mellé.
Az "alapozó tárgyak" nagyon hasonlóak mindenhol, tehát matek, fizika, mechanika, anyagismeret, gépelemek/gépszerkezettan, hő- és áramlástan, méréstechnika, számítógépes modellezés és tervezés stb stb...
Aztán szakiránytól függ mit tanulsz pontosan. Már az egyetem kiválasztásánál érdemes utánanézni mivel szeretnél foglalkozni, mert nem mindenféle szakirány van mindenhol.
Egy saját példa: Győr, gépészen belül van a gépgyártástechnológia és a járműgépész szakirány, más nem is indul. Ha megtaláltad a neten a tájékoztatót, akkor olvasgasd bátran, jellemzően ez is szerepel benne. :)
Mi a feladata? A gépész sokmindenre jó, hiszen ért a a gépekhez. :P Nagyon vad példák, de van gépész végzettségű ismerőseim között olyan aki járműmotorokat/járművet fejleszt, vagy egy gyártósor mechanikus karbantartását felügyeli, míg olyan is aki földmunkagépeket értékesít. Elég széles lehet a skála: nézz körül az álláshirdetésekben, hogy milyen pozíciókat lehet betölteni gépészmérnöki végzettséggel, azzal kb. képet kapsz róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!