Milyen érettségi eredményt kéne elérnem, hogy a joghoz szükséges 464 pontot megszerezzem?
Magyarból v. töriből muszáj lesz emeltezned
Persze kilencven százalék fölöttre
Itt ki tudod számolni, próbálgatni hogy mikor hány pontod lesz. De pl. ha minden érettségid 90%, 11-12.-es évvégi jegyeidből összejön a max pont (mindened ötös ami számít), és két emeltet teszel (vagy egy emeltet de megvan a max. 100 pluszpontod hátrányos helyzettel, OKTV-vel, stb.), az úgy 470 pont, tehát megvan a 464, viszont ha a jegyeid/többi érettségi tárgyad nem túl fényes és inkább duplázol, az 90%-os eredményekkel és max. pluszponttal is csak 460 pont. Ha meg még nincs is meg a max 100, mert pl. egy emeltet teszel és csak nyelvvizsgád van mellé (két közép vagy egy felső), akkor még -10 pont.
Szóval ahogy az előzők mondják, nem árt a 90% fölötti eredmény. Kicsit kevésbé kell jónak sikerülnie a két felvételi tárgyadnak, ha a többi eredményed jó (pl. közép érettségiket elég könnyű 90+%-osra megcsinálni, azzal javíthatod az érettségi átlagod, az évvégi jegyekért meg hajtani kell), de ugyanígy, ha írsz két 95%-os emeltet, a többire nem kell nagyon figyelned, mert duplázva meg lesz simán a pontod.
Én ugyan nem jogra jelentkeztem, de 465 pontom lett. Leírom, hogy sikerült:
töri emelt 80%
német emelt 77%
matek 92%
angol 93%
magyar 97%
Emellett német felsőfokú nyelvvizsga, plusz hátrányos helyzet (de az arra járó 40 pontból csak 10-et kaptam, mert azzal már megvolt a max. 100 többletpontom). Ja és természetesen kitűnő voltam, nem dupláztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!