Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyik képzési területről a...

Egyik képzési területről a másikra? Nagy kockázatot vállalnék?

Figyelt kérdés

Végzős bölcsészhallgató vagyok, 2 nyelvszakon. Mivel most jött el az az idő, mikor érzem, hogy a jövőre nézve ezzel nem járok jól - kérlek, hagyjuk, hogy XY millió éve megmondta, hogy így lesz; szerintem erre mindenkinek magának kell rájönnie, s nálam ez most érkezett el, pont. - gondolkodom, hogy elkezdjek egy új szakot természettudomány vagy informatika területen.

Anno jó voltam a természettudományokból (Kivéve a matek!...), de elég régen volt már. Az informatikát nem szeretem igazán, gépekkel dolgozni nekem nehéz.

A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy mit gondoltok, érdemes belevágnom??? Túl nagy kockázat lenne ismét három (plusz kettő?) évet megint végigjárni? A helyzet az, hogy minél előbb szeretném elhagyni az országot...

Köszönöm a segítségeteket.

2013. szept. 26. 15:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy a matek egyáltalán nem számít természettudománynak. Tény, hogy a természettudományok nem élnének nélküle, de a matek nem az.

Én amondó vagyok, hogy ha valami igazán érdekel, akkor érdemes belevágni. Ismerek bőven olyan embereket, akik időközben váltottak irányt - a gimis magyartanárom pl. fizika szakos volt az egyetemen, aztán gondolt egyet, és átment bölcsészkarra... A pszichológián van olyan előadó, aki mérnökként végzett, majd 40 évesen elkezdett pszichot tanulni..

Én azt ajánlom, ásd bele magad abba, mit tanulnál az adott szakon, amit kinéztél, és hogy tényleg tetszene-e és végig tudnád-e csinálni, tudnál-e dolgozni azzal a végzettséggel. Egyszer szerintem megengedhet magának az ember egy ekkora váltást, másodszor viszont már tényleg lehetetlen és értelmetlen, szóval mindenképpen úgy dönts, hogy azt később ne bánd meg. Informatikával meg ne akarj foglalkozni, ha nem érdekel.

2013. szept. 26. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem volt ugyan egy hölgy évfolyamtársam, aki 3 évig germanisztikára járt, majd átment programtervező informatikus szakra, és elvégezte, ma pedig programozóként dolgozik, de ha te csak azért akarsz informatikus vagy természettudományos szakra átmenni, mert nem jók szerinted a lehetőségek nyelvszakos diplomával, akkor ne válts. Egyébként a nyelvszakok pont azok a bölcsész szakok, amelyekkel el lehet helyezkedni, szemben egy rakás kamu szakkal.
2013. szept. 26. 16:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, ez lenne a fő szempont. Mert jobban belegondolva a puszta nyelvtudással hová tudnák elhelyezkedni? Multik, egyéb cégek, recepció... Viszont ahhoz túl sok mindent tanultam - nem panaszkodom, mert nagyon szeretem a többi tárgyamat, történelem, kultúra, stb. - hogy "így végezzem"... Érted ezt? :(

Te milyen elhelyezkedési lehetőségekre gondolsz?

2013. szept. 26. 19:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a válaszaitokat, hasznosnak érzem!
2013. szept. 26. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!