Ha Pozsonyban kapom meg a Bc. Titulust, tehát az elso 3 évet itt végzem egyetemen, attól még a mesterképzést folytathatnám a Corvinus Egyetemen Budapesten?
Az előzőek válaszolók közül vagyok.
Ez viszont mindenképp dicséretes, hogy külhoni magyarként is kiállsz a magyarságod mellett. :-)
Őszintén szólva, azért kicsit irigyellek is, mert te gondolom perfekt beszéled a szlovákot is a magyar mellett, én meg épp azt szeretném megtanulni (karöltve a cseh nyelvvel).
Egyébként Budapest jó hely, én is "vidékről" jöttem ide a fővárosba. :-D Bár a poén az, hogy én még Pozsonyban is szívesen élnék egy kis ideig. :-D
A Corvinus mellett azért érdemes lenne körülnézned a többi egyetemen is, sok helyen van még ingyenes gazdaságis képzés, és ugyanúgy a fővárosban élhetnél. :-)
Az állampolgárság miatt pedig igazán ne aggódj, egy kis utánaolvasás ill. egy kicsivel több papírmunka lehet az egyedüli hátrányod.
Természetes, hogy kiállok a magyarságom mellett, én orulok hogy magyar vagyok, nem adnám semmi pénzért :) ......hát rosszul gondolod, abszolut nem tudok perfekt szlovákul, megértetem magam, ugy ahogy el vagyok, de nem merném kijelenteni, hogy TUDOK szlovákul, nem még hogy perfekt.
.....az az igazság, hogy nincs magas színvonalú szlovák oktatás az iskolákban, tehát ott nem surun tanulsz meg, városom háromnegyede meg magyar (határváros is alapból, Komárom), tehát a kozegbol sem tudtam megtanulni :)
Úgyhogy nagyon nagy hátránnyal indulunk mi, itteni magyarok a szlovák egyetemeken, mert hacsak nincs szlovák családtagod, akkor nem tudsz jól szlovákul, pedig tanulásnál az elengedhetetlen... ebbol kovetkezik, hogy dupla annyi kitartás meg szenvedés kell hozzá...
Nem tudom még melyik mellett dontok, jo lenne ingyenes képzést találni, a szállást meg a megélhetést így is magamnak kell dotálnom, de egyelore a Corvinus a legszimpatikusabb, még meglátom :) ......Budapest pedig nagyon szép és jo hely, rengetegszer voltam már ott, tobb barátom is ott tanul :)
Ez esetben sok sikert a pozsonyi diploma megszerzéséhez. :-)
Nem tudom, mikor lesz aktuális a budapesti felvételi jelentkezés, de így előre is, ehhez is sok sikert! :-D
A Corvinus pedig igenis jó, csak szerintem nem feltétlen kell arra leszűkíteni a lehetőségeket, de az tény, hogy ha a BCE nevét hallják, akkor tudják, hogy elismert egyetemről van szó.
(Előző voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!