Ha van felsőfokú angol nyelvvizsgám (ami 50 pontot ér), az anglisztikán (pl. ELTE) beszámítják e ezt az 50 pontomat a felvételinél?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy emelt angol érettségi kell...de a +50et megkapom az angol felsőfokért???2009. nov. 6. 19:02
2/10 anonim válasza:
nem, mert emelt angol érettségiért és angol nyelvvizsgáért egyidejűleg nem jár pont sajna :( csak az egyikért.. neked valszeg az emelt érettségiért, mert az kell oda...:)
3/10 anonim válasza:
Anglisztikán, germanisztikán és romanisztikán a nyelvvizsgáért nem kapsz pontot, csak az emelt angolért, ami 40 pont.
4/10 A kérdező kommentje:
igen, de az emeltért megkapom a 40et? csak mert kötelező oda az emelt angol.kapok érte azért pontot ott beszámítják???
2009. nov. 7. 14:56
5/10 anonim válasza:
"A képzés nyelvéből szerzett nyelvvizsgáért, illetve a képzés nyelvéből - mint idegen nyelvből - letett emelt szintű érettségiért többletpont nem adható."
felvi.hu
De a verseny szempontjából ez teljesen mindegy, hiszen a többiek se kapnak.
6/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen! ez nem túl jól :S:/
2009. nov. 8. 10:42
7/10 anonim válasza:
Szia! Itt olvastam ezen az oldalon, hogy egy kedves olvasónak szintén ilyen kérdése volt. Írt az OM-nek, és ők visszaírták: hogy a felső fokú nyelvvizsga 50 + pontja számít, de az emelt szintért nem kapsz pontot. Tehát a több pontot számítják, hogy jobb legyen a helyzet. Elvileg...
8/10 A kérdező kommentje:
és ez 100% akkor hogy beleszámít az 50?:)
2009. nov. 27. 12:09
9/10 anonim válasza:
Nem, csak olvastam egy hasonló kérdésnél. Próbálj az iskoládban érdeklődni, hátha a tanárok többet tudnak.
10/10 anonim válasza:
A felvételi Tájékoztatóban megnéztem, és ott azt írták, hogy az emelt érettségiért minden területen jár a plusz pont. =S És én is úgy tudom, hogy a nyelvvizsgát nem számítják, ha emelt érettségit előírják kötelezően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!