Milyen tanár legyek?
Mindenképpen tanár szeretnék lenni, azt mondják elég sokan, hogy alkalmas is vagyok rá. Hamarosan középsuliba kell jelentkezni, és olyan szakra szeretnék járni, amilyen tanárnak készülök. Bár még nem tudom, milyen korosztályt lenne jó oktatnom. És még valami: lehetséges, hogy Angliában szeretnék majd élni.
Szeretem: informatika, helyesírás (nyelvtan), matek, kicsit az angol, bár inkább ide, mint a következő kategóriába sorolom...
Nem szeretem: történelem, testnevelés, fizika, irodalom
Köszönöm előre is a válaszokat!
Nekem volt egy olyan tanárom, aki nekünk informatikát és gépírást tanított; és közben még magyartanár is, a nulladikosoknak volt külön ilyen tantárgyuk, hogy helyesírás, és akkor nekik azt tartotta.
Azt a "bár inkább ide"-s részt nem értem, na mindegy, amúgy olyan tanárom is volt, aki olyan szakos volt, hogy
matek -informatika- kémia.
Meg olyan is volt, hogy rajz-matematika
Hát, csak ennyit szerettem volna egyelőre megosztani Veled:) Am tényleg jó az, matek-info az aranyos:) Márhogy nemtom a kémiához hogy állsz, az nem is kell hozzá sztem, elég ez a kettő:)
Én anno angol-infó szakpárra jártam, de nem akartam tanár lenni és el sem végeztem végül. Az akkori rendszerben (bologna előtt) szinte elvégezhetetlen volt (legalábbis számomra). A mintatanterv szerint lett volna 50 óra/hét egyik félévben, 18 vizsgával. Ráadásul a tanárok kicsit sem voltak rugalmasak, az ütközések ellenére is gyakran elvárták a bejárást.
Azért mondom, hogy szinte, mert ismerek 2 embert, aki elvégezte, egyik 2-vel, másik 3-al fölöttem kezdte, és olyan 8-9 év alatt végeztek. A mi évfolyamunkon 15-en voltunk, és három év alatt én jutottam legmesszebb, olyan 170 krdetitet teljesítettem kb., viszont angol szakon elakadtam pár számomra nehéz tárgyon, de végül mindenki lelépett más szakra, én is (programtervező informatikus).
-> BelaGezaPista
Az ELTE-re jártál? Vagy másik városba?
nekem is volt ismerősöm, aki info plusz nyelv szakon volt, de végül csak az infot végezte el-
Másik város. Én már sajnos nem bonthattam, már eleve csak kétszakosként indult akkor informatikatanár szak, másrészt jött alattam a bolognai képzés. Ami még rosszabb volt, hogy progmatra sem mehettem át, pedig majdnem minden infós tárgy, amit megcsináltam, közös volt velük, így az utódszakra, a proginfóra tudtam átmenni, aminek viszont jelentős részben más tárgyai voltak, mert a műinfósokat/mérnök-infósokat oktató tanszékek vették át az oktatás nagy részét.
Egyébként anno ELTE szóba sem jöhetett, nem csak azért, mert a fővárosba nem akartam költözni, hanem mert a két kar nem ugyanott van fizikailag. Más kérdés, hogy ha újra kezdhetném, biztosan BME mérnök-infó és ELTE progmat/proginfó közül választanék.
Ha Angliában szeretnél élni, ne tanárnak tanulj, hanem valamilyen hiányszakmát. Ha tanár szeretnél lenni, ne akarj Angliában élni. A kettő együtt nehezen megy.
(Hacsak nincs egy élettársad reálos végzettséggel, akire tényleg! szükség van kint, annyira, hogy mellette az n+1-edik tanárt is kinn tartják a munkaadói.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!