Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha meglesz a diplomám és...

Ha meglesz a diplomám és utána OKJ-s képzést szeretnék végezni (még nem leszek 23, ami ugye az ingyenes OKJ korhatára), akkor kell az OKJ-ért fizetni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Igen, mert van diplomád, az is kizáró tényező, hogy ingyenesen végezd el.
2009. nov. 5. 22:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Kell, de OKJ-t nem is érdemes végezni. Inkább akkor második diploma.
2009. nov. 6. 07:32
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi, én is úgy gondoltam, hogy fizetni kell érte, csak reméltem, hogy tudtok vmi bíztatót mondani. :)

Igazából közgáz diplomát szerzek és utána mérlegképes könyvelőit szeretnék, szóval azért mennék okj-ra.

2009. nov. 6. 09:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Közgáz diploma mellé a mérlegképes Okj növeli az elhelyezkedési lehetőségeid. Ha össze tudod egyeztetni míg egyetemista vagy addig is neki vághatsz.

Illetve más hasonló képzésnek is később.:)

2009. nov. 6. 10:07
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást!

Csak az a baj, hogy a mérlegképessel mindenképpen meg kell várnom a diplomát, mert előfeltétel a diploma vagy okj pénzügy-számvitel, és nekem inkább az előbbi lesz. :)

2009. nov. 6. 10:48
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
szia! ha államira vesznek fel, akkor nem kell fizetni, ez biztos, hiszen én is így tanulok most diploma után.
2009. nov. 6. 20:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Ez érdekes! :)

Mit tanulsz pontosan? :)

2009. nov. 8. 20:48
 8/10 anonim ***** válasza:
miért lenne érdekes? ugyanúgy van alapképzés államis, minthogy felsőfokú szakképzés is. :) tehát ugyanúgy van felvételi, stb.
2009. nov. 10. 21:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Csak mert bárkivel beszéltem, mindenki azt mondja, hogy ha van diplomád, nem mehetsz még egyszer államira - legyen az még egy főiskola vagy OKJ...
2009. nov. 11. 00:18
 10/10 anonim ***** válasza:
igazából én se vagyok teljesen tisztában ezekkel a dolgokkal, de úgy tudom, az állam 12 félévet biztosít. a másoddiplomát nem tudom hogy számolják bele. de a felsőfokú szakképzésen tuti h nem kell fizetni (ha államira vettek fel+ 23 alatt).
2009. nov. 11. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!