Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biomérnökin mennyi kémia van?

Biomérnökin mennyi kémia van?

Figyelt kérdés
Most vagyok tizenegyedikes és gondolkozom,hogy milyen szakra menjek majd továbbtanulni.Nagyon megtetszett a biomérnöki,de nem tudom elég vagyok-e hozzá.A biosz meg a matek nagyon jól megy,viszont kémiából gyenge vagyok(ezt úgy kell érteni,hogy nem tanulunk szinte semmit) .Mennyire húzós egyetemen a kémia?Kellő szorgalommal lehet pótolni a hiányosságokat?
2013. szept. 21. 23:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Kellő szorgalommal bármit lehet pótolni :) Én BME-ről tudom mondani, hogy ott elég erős, első két félévben a fő tantárgyak kémiához köthetők. Utána pedig jön a biokémia, stb. A kémiától itt nem tudsz szabadulni hiszen a sejtbiológia, biotechnológia alapja...
2013. szept. 22. 11:09
 2/3 anonim ***** válasza:
DE-n pl rengeteg a kémia és az a nehéz része is az egész szaknak.
2013. okt. 8. 12:36
 3/3 anonim válasza:

Szia!

Én pont ugyanebben a helyzetben voltam tavaly, de felvettek biomérnökire, és lassan letudom az első félévet.

Sok a kémia igen, de az első félév alapozó félév, szóval az elejéről kezdik tanítani. A tempó gyors, de ha jó vagy matekból sokkal könnyebb tartani a lépést, mint másoknak, mert vannak még bőven akik nem kémiával jönnek.

Ja és nyár végén van egy tábor, amit a kar szakkolija szervez - Kémszámtábor(kémiai számítások).

Ez a tárgy a leghúzósabb a félévben, és ide pont azoknak érdemes menni, akik vagy nem tanultak semmit kémiából, vagy fejlesztenék tudásukat. Elején felmérik a tudásotokat és az alapján osztanak be csoportokba.

Nagyon jól szervezett, és sok szabadidős program is van, így meg is ismerheted a szaktársaid, évfolyamtársaid.

Remélem segítettem, ha még aktuális volt a kérdés. :)

2014. jan. 3. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!