Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jog vagy orvosi? (Bővebben...

Jog vagy orvosi? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Most szereztem alapdiplomát nyelvi szakon, külföldön. Három év után rájöttem, olyan munkára vágyom, ami hasznos, elismert és nyújt valamit a társadalomnak, ezért úgy döntöttem, váltok. Tanulmányaimat mindenképpen Magyarországon szeretném folytatni. Jelentkeztem az ELTE-ÁJK levelező jogász szakára, 474 pontot szereztem, de mégsem iratkoztam be, mert nem szeretnék fizetni a tanulmányaimért. Most azon gondolkodom, jövőre jogra jelentkezzem-e vagy orvosira. Kémiából és bioszból nincs érettségim, viszont a gimiben végig színötös voltam, tehát valamilyen alapjaim vannak. Eddig mindig humán beállítottságúnak tartottam magam, de most látom, hogy a volt osztálytársaim, akik kémiából és bioszból is stabil 3-asok voltak, orvosira járnak, így nem tartom lehetetlennek, hogy én is bekerüljek. Szerintetek lehetséges felkészülni az emelt szintű érettségire kémiából és bioszból májusig? Szabadidőm mint a tenger. (Mindenképpen államilag támogatott szakon szeretnék tanulni, Magyarországon még megvan mind a 12 félévem.)

2013. szept. 12. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Természetesen van esélyed, tudod már milyen a komoly tanulás, nem fogsz kudarcot vallani egy(kettő db) emelt érettségin, bízz magadban. Elég az idő májusig, ha semmi egyéb dolgod nincs mellette akkor bőven.

Viszont 474 ponttal miért nem államira jelentkeztél jogra?

(nem akarlak rábeszélni félre ne értsd a dolgot, csak csodálkozom, hogy simán volt elég pontod az ingyenes képzéshez)

2013. szept. 12. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is meg tudod csinálni, ha akarod. De hogy jog vagy orvosi? Előnye és hátránya mindkettőnek van. A jogi képzéssel alapvetően a magyar jogot ismered meg, külföldi elhelyezkedésed ezzel a kemény munkával megszerzett végzettséggel korlátozott. Orvosival külföldi elhelyezkedés is esélyes. Viszont rengeteg plusz munka még az egyetem elvégzése után is a szakirány, a rezindesi képzés, éjszakázás, kimerülés, stb.

Én azt mondom, abba fektess ilyen irdatlan mennyiségű energiát, ami zsigerből érdekel, amit szívből csinálsz. Játssz el a gondolattal, szánj rá elég időt, mert a döntés a következő akár 15-20 éves tanulási időszakod meghatározhatja!

2013. szept. 12. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:

A fenti pontszámmal simán bekerülhettél volna nappalira.

Most ősszel is mehettél volna pl.bioszból érettségizni, de ha úgy gondolod, hogy még van bepótolnivalód (mivel emeltezni kell), csak tavasszal mész majd gondolom.

Kémiából talán járhatnál (egy félévet) magán tancsihoz is, hogy jobban be tudd gyakorolni. Vagy ott vannak még a felvételi előkészítők

2013. szept. 12. 16:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenképp próbáld meg legalább letenni a biosz meg a kémia érettségit (ha még nincs).

Jogra még mindig jelentkezhetsz, de tényleg ne a fizetsőre add be,hanem azállamira (oda valami 465 körül kellett az idén) Hát az neked megvolt,úgyhogy ott csak

a szintet kell tartanod.-

2013. szept. 12. 16:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Pótfelvételi eljárásban jelentkeztem, ott pedig csak fizetős szakokat hirdettek meg... Nem tudom, lelkileg mennyire lenne megterhelő az orvosi... Nem a tanulás aggaszt, hanem a szociális része, nem tudom, nem sajnálnám-e túlságosan az embereket, el tudnék-e vonatkoztatni (bár biztosan ebbe is bele lehet tanulni)...
2013. szept. 12. 18:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát igen.

Az orvos elég nehéz egy szakma.

Meg ugye hat év csak, mire elvégzed, utána még szakosodni kell (még három év)

2013. szept. 12. 21:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"olyan munkára vágyom, ami hasznos, elismert és nyújt valamit a társadalomnak, "

Én ezért hagytam ott az elte jogot, szóval szerintem inkább menj orvosira. Oké, hasznos, elismert a jog, meg nyújt is a társadalomnak valamit szigorúan véve, de tulajdonképpen rájöttem, hogy az egész egy nagy semmi. Semmit sem számít az orvosi szakokhoz képest számomra. Mi egy vitás telekhatár kérdés megoldása vagy ilyesmi a gyógyításhoz, az ÉLETHEZ képest? Nyilván szükség van a jogra és a jogászokra is, de én rájöttem, hogy engem egyszerűen hidegen hagy a dolog. Én is azt hittem, hogy humán beállítottságú vagyok.

2013. nov. 10. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!