Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim lennének?

Milyen lehetőségeim lennének?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy még korai a kérdés, de egyre jobban úgy érzem, hogy muszáj kitalálnom, hogy mivel szeretnék foglalkozni a későbbiekben, mert nem akarom az utolsó pillanatban eldönteni.

Most mentem tizedikbe, de még fogalmam sincs róla, hogy merre tovább, milyen területen.

Ami úgy érdekel, és viszonylag jó is vagyok benne, az a töri, irodalom, biosz és matek. Jó a nyelvérzékem is, angolt és németet tanulok, németből megvan a középfokúm, de mire érettségizek mindkét nyelvből meglesz a felsőfokú.

Gondoltam rá, hogy valamilyen mérnök szeretnék lenni. Jó a térlátásom, jól rajzolok, imádom a geometriát, de ez kevés. Fizikából rossz vagyok. Kémiából is.

Utálom a monoton magolást, ezért semmit nem tanulok, csak ami órán megragad, meg persze a házik, de enélkül is a város legerősebb gimije legjobb osztályában az erős hármas szintet tartom.

2013. szept. 17. 16:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Ilyen hozzáállással akkor se menj mérnöknek, ha fizikából penge lennél!
2013. szept. 17. 16:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Kicsit erös véleménye van a kollégának, szerintem ami zavarja az a "de enélkül is a város legerősebb gimije legjobb osztályában az erős hármas szintet tartom."

hozzáállás, a 3as szint lehet, h kevés egy jó egyetemre, de ehhez annyira nem is értek(valaki).

Mindenesetre, ha biosz és Matek valóban érdekel (az elöbbi kicsit magolós, az utobbihoz valamennyi tehetség is kell) akkor valamilyen interdisciplináris terület mint bioinformatikus, Biomérnök, Biotechnológus talán szóba jön (egy részéhez persze fizika-kémia is kell).

Pesten a Pázmányon és szegeden van 'Bionika' nak elnevezett irány, keress rá az oldalukon, ha közel laksz, benézhetsz egy-két elöadásra is (most szemesztr elején valamennyit meg is érthetsz belöle).

Mindenképpen érdemes a szobajövö egyetemre ellátogatni, mielött majd döntesz.

2013. szept. 17. 17:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, utánanézek :)
2013. szept. 17. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!