Meg kell csinálni az 5 kötelező érettségit, de ha én akarok egy 6-dikat is az lehetséges-e, és ha igen, akkor mennyibe befolyásolja a pontokat? Megéri rá tanulni vagy nem? Mérnöki pályán gondolkoztam
Meg!
De feküdj rá a két tantárgyra, osztálytársam is ezt csinálta, h arra ráfeküdt, a többit meg leszarta, majdnem megbukott év közben is.
Viszont full ponttal simán felvették.
Az érettségitől meg ne tarts, nem egy nagy szám, főleg, ha normális az ofőd, mert akkor elmondhatod, h ezt meg azt szeretnéd, aztán nem is fognak szaroskodni...
Nem befolyásolja.
Mert a két felvételi tárgy jegyei (eredményei) számítanak. Mérnökin gondolom matek-fizika. Ha te még szeretnél kémiából is érettségizni, semmi akadálya.
Biztos az informatika tárgyra gondoltál.
A matek így-is, úgy-iskötelező, a választottad meg mondjuk a fizika, akkor még simán tudsz menni infóból
is érettségizni. A két felvételi tárgyad érettségi eredménye számít majd bele a pontokba.
Köszönöm a válaszokat
Bioszra és informatikára gondoltam
De mi befolyásol mit? Ha hat tárgyad van, akkor az érettségi átlagba csak öt számít, ha pl. két nyelved van, akkor csak a jobbal számolnak (vagy az egyiket választott tárgynak veszik, de nem tudom, az lehet-e még nem természettudományos).
Akkor érdemes 6 tárgyból érettségizned, ha az egyik felvételi tárgyad lenne a 6. Pl. mérnökinál a kötelezőek mellé egy infó meg egy fizika, bár szerintem jobban megéri inkább matekkal menni.
Amúgy szerintem nem jó ötlet elhanyagolni a többi tárgyad, nem elegáns dolog kettesekkel menni egyetemre (tudom, felveszik de akkor is). Nekem is hat tárgyam volt, nem lehetetlen mindegyikből jól teljesíteni.
Hármat nem vesznek figyelmbe, csak kettőt.
De mindig a neked legkedvezőbb jegyeket számítják bele
a pontokba. Tehát te attól még nyugodtan mehetsz plusz tantárgyból is érettségizni. Persze ha mindből ötös vagy, akkor teljesn mindegyí, melyik két tárgy jegyeit veszik.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!