Lehetséges az, hogy egyetemre nem járnék be csak vizsgákra és olyan órákra ahol kötelező jelen lenni?
Olyan nincs
Mert pl. akkor hogyan akarsz szemináriumból
jegyet kapni! Az pedig bizony "kötelező"
(mert nem engednek anélkül vizsgára sem)
Vagyis szemináriumokon is kötelező ottlenni, mert ha
többet hiányzol asszem háromnál, akkor nem is ad neked jegyet a tanár!
Nálunk előadás és gyakorlat is kötelező. Gyakorlat katalógusos, és 30%-ot lehet hiányozni, különben letiltás.
Előadáson van, hogy 3*45 perc, és a második szünetben aláírod a katalógust, meg beírod a társaidat is XD, én ezek után le szoktam lépni.
Ami nem katalógusos, azt el szoktam lógni.
A katalógusos előadásokon mással szoktam foglalkozni.
Az "elméleti", tehát megtanulós tantárgyak anyag fent van az interneten, semmi értelme figyelni. Pocsékul adnak elő a tanárok.. Érdekes, nálunk van, aki előadáson pocsékul ad elő, gyakorlaton viszont nem annyira.
A "gyakorlati", tehát megértős, számolós tantárgyakat általában érthetetlenül adják le előadáson, ott azért nem figyelek, mert hiába. Ott gyakorlaton elmondják a lényeget, ha elmélet kell, elmondják azt is. És ott gyakoroljuk be, értjük meg az anyagot.
Ha az előadások közül egy se lenne katalógusos, én csak kettőre járnék be, mert kettőt látok érdemesnek.
A gyakorlatok élvezhetőbbek és van értelmük.
Szóval kérdésedre: igen, szerintem megtehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!