Szerintetek szlovák vagy magyar?
Sajnos, ahogy elnézem, magyarul sem tudsz jobban...
Ha ide jössz középiskolába, akkor a helyesírásodon nagyon kell javítani, mert ez ide édeskevés.
Nem bántásnak mondom, de tényleg így van. Hiába mondod, hogy nem itt tanultál, diszlexiás vagy, vagy bármi, ez itt már senkit sem fog érdekelni.
Ez pont olyan, mint hogy nekünk meg németül kellett tanulni, hiába magyar az anyanyelvünk. Akinek nem ment (sokan voltak), kibukott, és kész.
Szóval, ha ide akarsz jönni, akkor először gyakorolj sokat, beszélj és írj helyesen magyarul, és akkor nem lesz akadálya annak, hogy itt tanuljál.
ne hallgass az elsőre.
országhatáron élek, 4 szlovák-magyar osztálytársam volt. igaz első évben nehezen értettük meg őket (főleg az egyiket mert ő még hadart is) és én az írásukat is alig tudtam olvasni (máshogy írták némelyik betűt) de már 9. évvégére nem volt a beszéddel gond. és mindegyikük 4-5-ös tanuló volt.
viszont arra készülj fel, hogy lesznek akik beléd kötnek szlovákoknál
Egyáltalán nem bunkónak szántam a választ, hanem tanácsnak.
Bár gondolom te is tudod, hogy nem írsz valami jól... De, ha mégsem, akkor talán inkább itt tudd meg, mint az iskolában, pár egyes kíséretében. :s
Én a szlovákot ajánlom...
Fél év múlva anyanyelvi szinten fogsz beszélni szlovákul..
A nyelv nagyon sokat segít. pl.munkahely vagy bármi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!