Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek szlovák vagy magyar?

Szerintetek szlovák vagy magyar?

Figyelt kérdés
szlovákiai vagyok de én magyar középsuliba szeretnék menni. A rokonaim asztmondják hogy menjek szlovákba. De félek,mert alig tudok szlovákul és nemfogok tudni ott beszélni és megérteni amit mondnak. Segítsetek létszi.!

2013. szept. 11. 06:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10%

Sajnos, ahogy elnézem, magyarul sem tudsz jobban...

Ha ide jössz középiskolába, akkor a helyesírásodon nagyon kell javítani, mert ez ide édeskevés.

Nem bántásnak mondom, de tényleg így van. Hiába mondod, hogy nem itt tanultál, diszlexiás vagy, vagy bármi, ez itt már senkit sem fog érdekelni.

Ez pont olyan, mint hogy nekünk meg németül kellett tanulni, hiába magyar az anyanyelvünk. Akinek nem ment (sokan voltak), kibukott, és kész.

Szóval, ha ide akarsz jönni, akkor először gyakorolj sokat, beszélj és írj helyesen magyarul, és akkor nem lesz akadálya annak, hogy itt tanuljál.

2013. szept. 11. 07:06
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

ne hallgass az elsőre.

országhatáron élek, 4 szlovák-magyar osztálytársam volt. igaz első évben nehezen értettük meg őket (főleg az egyiket mert ő még hadart is) és én az írásukat is alig tudtam olvasni (máshogy írták némelyik betűt) de már 9. évvégére nem volt a beszéddel gond. és mindegyikük 4-5-ös tanuló volt.

viszont arra készülj fel, hogy lesznek akik beléd kötnek szlovákoknál

2013. szept. 11. 08:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Én sem értek egyet az elsővel. Igen, első néhány hónapban érezhető volt a szlovák osztálytársnőnkön, hogy még nem profi, de villámgyorsan fejlődött, és mindig nagyon jó tanuló volt, sosem érte bántás emiatt. Az orvosi egyetemet is elvégezte már, érett, felnőtt, sikeres nő lett belőle, magyar iskolában is. Ha magyar suliba akarsz járni, akkor csak bátran! :)
2013. szept. 11. 08:23
 4/11 anonim válasza:
En erdelyi vagyok , magyar suliba jarok erdelyben stb. kedves valaszolok , arra nem gondoltatok hogy nem magyarorszagi suliba akar menni a kerdezo ?? Kedves kerdezo , ott szlovakiaban nincsenek magyar sulik ? ha vannak akkor oda menjel magyar suliba .ha nincsenek akkor hallgass az elozokre.
2013. szept. 11. 13:06
 5/11 A kérdező kommentje:
de én szlovákiába akarok menni középsuliba ami magyar :) félreértettétek. és kedves első attól amit kérdezek nemkéne ilyen bunkón válaszolni!:)
2013. szept. 11. 13:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem bunkónak szántam a választ, hanem tanácsnak.

Bár gondolom te is tudod, hogy nem írsz valami jól... De, ha mégsem, akkor talán inkább itt tudd meg, mint az iskolában, pár egyes kíséretében. :s

2013. szept. 11. 15:13
 7/11 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező! Láthatod, hogy ezek a válaszolók mint agymosottak. Azt sem tudják, hogy van olyan, hogy határon túli magyar, és ott is vannak magyar tannyelvű iskolák alapoktatástól egészen a felsőoktatásig. Az anyanyelvednek megfelelő tannyelvű iskolát válassz, mivel ez később sokat fog segíteni az önmegvalósításban. A másik nyelvet pedig meg lehet tanulni más úton is. Ha a magyart érzed anyanyelvednek, akkor magyar iskolába iratkozz. Ami a helyesírásodat illeti, sok magyarországi elbújhatna mögötted, mert olyan pocsékul írnak. Szóval hajrá!
2013. szept. 11. 20:55
 8/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mit szeretnél tanulni. Ha olyat, amit csak szlovák suliban lehet, akkor menj oda. De ha ugyanazt a szakot magyarul is megnyitják, akkor az jobb választás lenne. Az anyanyelven megszerzett ismeretek tartósabbak és könnyebb rájuk építeni.
2013. szept. 11. 23:29
 9/11 anonim válasza:

Én a szlovákot ajánlom...

Fél év múlva anyanyelvi szinten fogsz beszélni szlovákul..

A nyelv nagyon sokat segít. pl.munkahely vagy bármi..

2013. szept. 13. 16:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha tényleg alig tudsz szlovákul, akkor személy szerint én semmiképp sem ajánlanám a szlovák középiskolát. Bekerülsz egy új iskolába, ahol olyan nyelven tanítanak mindent, melyet nem értesz. Ebben a korban az ember érzékenyebb, ha úgy kezded az iskolát, hogy a nyelv meg nem értése miatt gyengébb eredményeid lesznek, előfordulhat (nem ismerlek), hogy még magaddal is el fogod hitetni, hogy csak erre vagy képes, ami hatalmas hiba. Ha már ott a lehetőség, hogy magyar suliba menj, élj vele.
2013. szept. 22. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!