Nagyon nehéz lenne egy magyar anyanyelvu gyereknek a szlovák gimi?
Szoval felvidéki magyar vagyok, tanulom a szlovák nyelvet 9 éve, és eljott az ideje az iskola választásnak. Mindenképp szlovák fosulira szeretnék menni,és nemtudom hogy magyar vagy szlovák gimibe menjek. Ha szerintetek javamra válna, ha magyar gimibe mennék, kérem indokoljátok meg,vagy ha fordítva.
Lehethogy magyar az anyanyelvem, de senkinek, SENKINEK nem kívánom azt amit én most átélek. :) Hogy nemtudom, hogyan tovább..szörnyű ez az egész tényleg, de kérem segítsetek!!! Elore is kérem, hogy az "utalom a felvideki magyarokat" gondolkodasu emberek kíméljenek meg és csak azok írjanak, akik maguk is hasonló utakon járnak vagy van ismerősük aki így tanul.
Itt senki nem utálja a felvidéki magyarokat :) nem is értem, hogy jutott ilyesmi az eszedbe.
Nézd, ha tudsz szlovákul olyan szinten, hogy tanulni is tudnál azon a nyelven, akkor ezen nincs mit gondolkodni. Később is szlovákul tanulnál tovább, tehát mindenképpen előnyödre válna, ha már most hozzászoknál más nyelven tanulni. Én sem magyarul tanultam, hanem németül (igaz nem mindent, jobbára törit, föcit, matekot, meg külön volt német irodalom, nyelvtan stb), az első év nem volt sétagalopp, de hamar hozzászoktam. Neked annyival könnyebb lesz, hogy már 9 éve tanulod a nyelvet, én akkor voltam kezdő németes. Próbáld csak meg, főleg ha valóban szlovák felsőoktatási ambícióid vannak.
Köszönöm a válaszokat. :)
Miért is lenne szégyen? Talán mert Szlovákiában élek és nemtudom perfektül a nyelvet? Hát ez szerintem is szégyen és szégyenlem is magam eléggé. Vagy hogy "magyar létemre" szlovák suliba szeretnék menni? Ha magyar gimibe megyek, iszonyat nehéz lenne a szlovák fősuli és ezért is kértem a segítséget, hogy szerintetek mit tegyek. Nem szeretnék Magyarországon tanulni, ott elhelyezkedni, meg amúgyis nem érzem otthon magam Magyarországon..meg az emberek. Szóval tényleg nemtudom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!