Melyik OKJ-t válasszam?

Figyelt kérdés

Mielőtt egyetemre mennék, szeretnék elvégezni egy OKJ-t, szóval arra lennék kíváncsi melyik a leghasznosabb az alábbiak közül?

- Banki szakügyintéző

- Pénzügyi szakügyintéző

- Számviteli szakügyintéző

- Üzleti szakügyintéző

- Ügyviteli szakügyintéző

- Kereskedelmi szakügyintéző

- Üzleti szakmenedzser

- Reklámszervező szakmenedzser

2013. szept. 6. 21:11
 1/3 Petrik93 ***** válasza:

Szia!

Én nekem irodai asszisztensi szakmám van. Mellette idén raktam le az ECDL-t és most érettségizem esti suliban. Én is megyek tovább egyetemre.

Na de a kérdésre válaszolván:

Mivel ezek az OKJ-s szakok főként az ügyvitel világába tartoznak, ahová az irodai asszisztens is tartozik, így azt tudom neked mondani, hogy az ügyviteli szakügyintézőt ne válaszd.

Magyarra fordítva: ügyintéző. Ügyintéző akárki lehet. Nagyon könnyen elsajátítható, két hét alatt betanulható szakmakőr. Hidd el, hogy nem éri meg.

A banki szakügyintéző, a pénzügyi szakügyintéző és a számviteli szakügyintézőt ajánlanám. Ezeknek van jövőjük, ezen szakokon végzett emberekre szükség van.

Reklámszervezőt is kilőném, mivel azt egy kommunikáció és média szakos első éves főiskolás is betudja tölteni.

Azt nem mondanám, hogy az OKJ felesleges pénzkidobás, mert jó ha van egy szakképzettséged a diploma előtt, de jól fontold meg mire mész.

Ezekhez a szakmacsoportokhoz elengedhetetlen, hogy el tudj igazodni a számítógép világában. Ha van informatika érettségid, akkor simán végig viszed. Ha nincs akkor lehet hogy egy kicsi bonyodalmakat fog okozni az egész.

Remélem tudtam segíteni!

2013. szept. 6. 21:23
 2/3 anonim ***** válasza:
kommunikáció és média szakos diplomások se tudnak elhelyezkedni nem hogy okj-sok, a mérlegképes könyvelőre, számvitelre próbálj menni az az egyetlen értelmes okj (persze a férfi szakmákon kívül, de gondolom te nő vagy)
2013. szept. 6. 21:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. szept. 6. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!