Biológia szak vagy gyógytornász? Melyiket válasszam?
Szerintetek melyikkel járnék jobban?
Biológiából fogok emeltezni, de még nem tudom, merre tovább...
Biológia szakról azt hallottam, hogy sokan mennek oda, de kevesen végzik is el. Ennek mi az oka? Olyan nehéz vagy simán rájönnek, hogy ez nekik unalmas?
Itthon azt mondják, hogy ha már jó jegyeim vannak, ne rontsam el, és jó helyre felvételizzek, de egyszerűen nem tudok dönteni:(
Melyikkel jobbak az esélyek? Biológia alapszak után tudom, hogy szinte muszáj továbbmenni mesterre...Oda csak a legjobbak jutnak be? Vagy hogy van ez az egész? És egyáltalán, melyik mesterképzés a legjobb elhelyezkedés szempontjából?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A biológia szak az nehéz (de azért nem lehetetlen teljesíteni), és valóban csak páan végzik el, ahhoz képest, h 250 embert vesznek fel minden évben pl. hozzánk.
Bsc után kell Msc ahhoz h vmi munkát is találj.
Úgy őszintén, mint biológus mondom, h szerintem a yógytornásszal jobban jársz
Oh, értem, és miért járnék jobban a gyógytornásszal?
Te miért a biológiát választottad?
Én is azt mondom, hogy a gyógytornásszal jobban jársz, már ha csak a Bsc-t végzed el megvan az esély arra, hogy találj egy jobb munkát, hiszen gyógytornászt több helyre is keresnek, ha pedig úgy döntesz akár házhoz mehetsz magánvendégekhez is.
Bológia szakot tényleg nehéz elvégezni és ahhoz, hogy találj munkát szükség van Msc-re is.
Mert az az egy, ami tényleg érdekel (bár ezen belül is sok féle irány van és van ami nem érdekel). Ha újra csinálhatnám, akkor is lehet h ugyanígy választanék, max. kis többet tanulnék az elején, mert azzal kicsit elcsesztem.
De úgy tudom a gyógytornászokra van kereslet és elég jól keresnek, ha érdekelne, akkor biztos azt tanulnék, de sajnos teljesen hidegen hagy:D
Melyik része érdekel a biológiának? És milyen mesterre fogsz menni?:)
Eddig akkor mindenki a gyógytornászt mondja..De nincs már belőlük túl sok?:/
A gyógytornász tényleg jobb.
Meg még hamarabb is végeznél.
A gyógytornász képzés négy éves.
Hát igen.
Biológiával ha megvan az alapképzés, még felvételizni kell MSc-re. Az meg ugye két éves, vagyis mire megleszel, az legalább öt év. És akkor még nem helyzekedtél el.
Engem a mikrobiosz meg a növénybiosz érdekel, a neurobiosz meg abszolút nem:)
Amúgy a biosz bsc-t szinte lehetetlen időben elvégezni, szinte mindenki csúszik fél vagy 1 évet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!