Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia szak vagy gyógytornás...

Biológia szak vagy gyógytornász? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyikkel járnék jobban?

Biológiából fogok emeltezni, de még nem tudom, merre tovább...

Biológia szakról azt hallottam, hogy sokan mennek oda, de kevesen végzik is el. Ennek mi az oka? Olyan nehéz vagy simán rájönnek, hogy ez nekik unalmas?

Itthon azt mondják, hogy ha már jó jegyeim vannak, ne rontsam el, és jó helyre felvételizzek, de egyszerűen nem tudok dönteni:(

Melyikkel jobbak az esélyek? Biológia alapszak után tudom, hogy szinte muszáj továbbmenni mesterre...Oda csak a legjobbak jutnak be? Vagy hogy van ez az egész? És egyáltalán, melyik mesterképzés a legjobb elhelyezkedés szempontjából?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 31. 11:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Hát akkor 6 év, hm.

Na de utána? Most egy életből 4 vagy 6 év, utólag nem lesz olyan fontos, de utána milyenek a kilátások? Ez a lényeg..

2013. aug. 31. 13:35
 12/17 anonim ***** válasza:

Biológiával, ha tényleg biztosítani akarod magad, és nem csak "á, kell egy állás, segítésg", akkor kell a PhD is. Ez alaphangon 3 év, plusz egy minimum a bürokratikus szerencsétlenkedés miatt. (De elméletben három év alatt is el lehet végezni.) Gyakran kitolódik többre is. A biológia alapvetően kutatás, az meg élethosszig tartó tanulás, folyamatos képzés - aki Msc-t végez, gyakran megy tovább is, mert szeretne egy területen elmélyedni. A gyógytornász ilyet nem igényel, sokkal gyorsabban "hoz állást". Vagyis ha az állás és a leendő elhelyezkedés a fő szempont, akkor inkább gyógytornász, ha nem tudsz leállni a tanulással és érdekel a biológia egy területe, inkább biológus.

(Amúgy tényleg nem lehetetlen, csak sok a szórótárgy, mert rengeteg embert vesznek fel, ennyi nem végezhet mind. Nagyon sokan csúsznak, mert az elején könnyen veszik, a kritériumtárgyak is sok embert visznek el. A kétosztatú képzés első Bsc évfolyamában 230 főből 27-en végeztünk, ha jól emlékszem. Persze ez azok, akik időben, három év alatt leteszik, még vagy negyvenen letették a következő évben a záróvizsgát. És olyan ismerős is van, aki még a régi rendszerben kezdte, de az ötéves képzést 8 év alatt teljesítette. Tavaly.)

2013. aug. 31. 13:37
 13/17 A kérdező kommentje:

Hű, hát ez nem volt túl biztató...

Igazság szerint..nem tudom, egyik sem az igazi :'(

De akkor mi legyen? Csak bioszból emeltezek, orvosi gyógyszerészeti kizárva, oda emelt kémia is kell...

Mit lehet még kezdeni a biológiával?

2013. aug. 31. 13:43
 14/17 anonim válasza:
én gyógytornásznak tanulok,csak ajánlani tudom:)
2013. szept. 2. 22:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Szia,végül melyikre mentél?
2014. jan. 30. 18:05
 16/17 anonim ***** válasza:
Egyértelműen gyógytornász! Nehezebb, mint a biosz szak, sokkal! De csak ajánlani tudom. Meg lehet csinálni simán, ha odafigyel rá az ember és nem kell mesterképzésre menned. Ha szeretnél embereken segíteni és látni, hogy te mennyit javítottál az állapotán akkor mindenképpen ezt a szakot válaszd. De ahogy olvastam a kommenteidet, úgy látom te már a biosz szak mellett döntöttél. Sok sikert hozzá! :)
2014. febr. 6. 16:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Jah és pl. a Debreceni Egyetemre 70 embert vettek fel az én évfolyamkor és ebből most már csak 30-an vagyunk, akik még eddig nem csúsztak. Szóval nagy a szórás, de kell is; mert nincs alkalmassági és sok ember nem ide való.
2014. febr. 6. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!