Mérnök-Informatikai szakon, melyik tantárgyat nézik jobban?
előre örülnék neki ha bejutok állami támogatottra :) Csak most azon gondolkozok h matekból újból érettségizni... Vagy elég lenne az emelt info pontszámnak.
Mert ha nem már megyek is tanárhoz matekozni h sikerüljön a matek középből 60-70 % felett
6. vagyok.
Azt elfelejtettem írni, hogy az angol is kell a diplomádhoz, sőt, van egy tárgy, amit ki is válthatsz, ha angolból van nyelvvizsgád.
Az informatika emelttel semmire se mész, azon kívül, hogy felvételinél beszámolják a pontokat.
Amit írtál matematikát, az nagyon gyenge, bár nem az határozza meg a tudásodat elsősorban, mivel 0.zh -n és az első féléves nagyon nem az érettségihez hasonló feladatok lesznek. Azonban az egyik tárgyhoz szerintem nélkülözhetetlen az emelt matekon "tanított" gondolkodásmód (számításelmélethez), mivel bizonyításokat kell végezni, és hasonló szép "n x n"-es dolgokkal bűvészkedni. Nekem 96%-os lett a középszintű matekom és sokat foglalkoztam ezzel a tárggyal, mégis megbuktam belőle elsőre, másodikra átmentem. A másik matekos tárgy az Analízis (1 és 2), erről jó véleményem van, ha valaki kellő mennyiségű időt foglalkozik vele, akkor simán teljesíteni fogja.
Itt van egy oldal, a Bevezető matematika tárgyról, ami azoknak van akiknek nem sikerül a 0. zh (nyilván nem kötelező felvenni, van 0. pót zh is, sőt még pótpót zh is): [link]
Itt találsz gyakorlati anyagot, érdemes megnézni azokat a feladatokat és azokat gyakorolni. Emellett nyilván meg kell ismételned a matek érettségidet, mivel nagyon rossz lett és egy olyannal valóban elég nehéz bekerülni.
Ellent mondok magamnak, de bekerüléshez jól fog jönni az emelt informatika, és szerintem viszonylag egyszerűen teljesíthető jó eredménnyel (persze sok gyakorlással). A lényeg, hogy gyakorolj sokat, és csináld lelkesen! Mellesleg gondold át az egészet, hogy tényleg akarod-e. Az érettségire felkészülés engem egyáltalán nem viselt meg, de az első 2 félév eddig elég stresszes volt, de viszonylag jól sikerültek azért. Ja, még valami: nekem a programozás volt eddig legkönnyebb a 2 félév alatt, arra kellett legkevesebbet készülnöm. :)
Feküdj rá a matekra, de ne a BME-t válaszd, hanem a győri vagy a dunaújvárosi képzést, mert a BME-vel (vagy SZTE, ME, OE, PE, PTE-vel) megszenvednél, és nem biztos, hogy el tudnád végezni. Nekem 99%-os középszintű érettségim volt, és a Pannon Egyetemen eléggé szívtam, meglett ugyan elsőre minden matek, de analízisből korrepetálásra jártam. Azóta ott is van felzárkóztató kurzus a gyengébbeknek, amikor én voltam, még nem volt. BME viszont eleve nehezebb.
Viszont vannak ismerőseim, akik az előbb említett két intézmény egyikét választották, és igen gyenge matekosként is megállták a helyüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!