Hatályba lépett a törvény, miszerint csak az 1993. 01. 01. előtt születettek tanulhatnak nappali támogatott és önköltséges képzésen. Ha tudom bizonyítani, hogy év vesztes vagyok, akkor még lehet esély rá, hogy felvegyenek?
Te miről beszélsz? Egyetem vagy mi?
Én is nappalin tanulok, államilag támogatott képzésen, pedig 1993.01.01 után születtem.
???
Hülyeség.
Öcsém idén kezdte a középiskolát (most ment 9-be) és értelemszerűen bőven 1993 után született.
Nemzeti köznevelésről szóló törvény 60. § (2):
„A tanuló attól az évtől kezdődően, amelyben ... középiskola és
szakiskola esetén huszonegyedik életévét betölti, KIZÁRÓLAG
felnőttoktatásban kezdhet új tanévet.”
Nemzeti köznevelésről szóló törvény 60. § (7):
„...Nappali oktatás munkarendje szerint azok részére szervezhető meg
az oktatás, akik NEM KIZÁRÓLAG felnőttoktatásban vehetnek részt.”
Én speciel ezért nem tudok járni. És rajtam kívül még nagyon sok diák.
Igen, de te azt írtad, hogy csak az 1993 előtt születettek tanulhatnak nappali képzésen.
Én erre írtam, hogy baromság, mert pont, hogy ők nem tanulhatnak nappalin. Tehát egy 1995-ben született ember (aki ugye 1993 UTÁN született) tanulhat nappalin.
Tehát te írtál hülyeséget, nem én.
mindegy, belebonyolódtam, a lényeg hogy aki 92, 91, 90-ben születtek, azok nem kezdhetik el.
A kérdés hogy ha év vesztesként tudok-e az üggyel kezdeni valamit, mivel én 92 december születésű vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!